πρωτη φορα με αντικαταθλιπτικα - ερωτηση
καλησπερα σας. ειμαι 27 και διαγνωστηκα προσφατα με καταθλιψη και κοινωνικο αγχος. η αληθεια ειναι οτι εδω και 6 χρονια πρεπει να εχει ξεκινησει η καταθλιψη με αποκορυφωμα φετος που σταματησα τη δουλεια και ξαφνικα ηταν σαν να εχασα την οποια σταθεροτητα που ειχε απομεινει. δεν με γεμιζει τιποτα απο αυτα που με γεμιζαν, μονο ο υπνος με ανακουφιζει, δεν εχω ορεξη για πραγματα που αλλοτε θα ειχα, σκεφτομαι διαρκως οτι δεν υπαρχει νοημα να ζω και οτι πρεπει να εχω βρει εναν τροπο να "φυγω" πριν τα πραγματα φτασουν στο απροχωρητο. στο σπιτι τα πραγματα δεν ειναι ευκολα ο πατερας μου ειναι σε προχωρημενο Alzheimer και προσπαθουμε να ανταπεξελθουμε η μητερα μου πιο πολυ που ειχε αναλαβει τη γιαγια μου πριν τον πατερα μου και τον παππου μου ακομα πιο πριν, ολα συνεχομενα. οπως καταλαβαινετε δεν μπορω να εχω τη στηριξη που θα ηθελα πραγμα που κατανοω και που ισως να μη βοηθουσε κιολας στο σταδιο που εχω φτασει. εδω και ενα μηνα ηταν τοσο εντονα τα συμπτωματα θλιψης και αγχους που αποφασισα επιτελους να παω στο γιατρο μετα απο ποσα χρονια γιατι δεν αντεχα πια τον εαυτο μου και μου εκανε τη διαγνωση που προανεφερα. μου εγραψε xanax και zoloft ξεκινωντας με 25mg, μετα στα 50mg, την αλλη εβδομαδα 75mg και τωρα ειμαι στα 100mg. εχω κλεισμενο ραντεβου την επομενη βδομαδα και ηθελα να σας ρωτησω τη γνωμη σας. την τελευταια εβδομαδα που αυξηθηκε η δοση ενιωσα το αγχος μου να χτυπαει κοκκινο, με πιανουν τα κλαματα απο το πουθενα περισσοτερο απο ποτε, νιωθω ακομα πιο κενη απο ποτε, υποφερω στη σκεψη οτι δεν μπορω να βρω εναν γαληνιο τροπο να ξεφυγω οταν το αποφασισω και πιανω τον εαυτο μου καθημερινα να σκεφτεται συνεχως τροπους αυτοκτονιας για το μελλον. η γιατρος οπως και οι οδηγιες αναφερουν οτι τον πρωτο καιρο ενδεχεται επιδεινωση των συμπτωματων αλλα τωρα παει ενας μηνας. ειναι λογικο να νιωθω ετσι; υπαρχει καποιος με εμπειρια στο zoloft;