Καλησπέρα σε όλους.
Έχω ξανά γράψει στο φόρουμ για το άγχος και όσα αντιμετωπίζω τα τελευταία χρόνια. Τους τελευταίους δυο μήνες όμως έχω φτάσει σε σημείο που δε παλεύεται, εκτός των ορίων μου. Πριν από 6 μήνες ξεκίνησα ψυχοθεραπεία και πριν 8 χρόνια περίπου η διάγνωση ήταν ΓΑΔ με αλλεπάλληλες κρίσεις πανικού και ήπια μορφής κατάθλιψης. Υποστηρικτικά πήρα για 3 χρόνια αντικαταθλιπτική αγωγή και μόλις διέκοψα ήμουν πλήρως λειτουργικός για άλλα τρία χρόνια περίπου, όταν πριν από 1,5 χρόνο ξεκίνησαν πάλι σωματικά συμπτώματα με μόνιμα μουδιάσματα στον μισό κορμό του σώματος, υπερβολική ένταση και άγχος και σπασμοί μυών σε όλο το σώμα. Οπότε και πριν 6 μήνες αποφάσισα να ξεκινήσω ψυχοθεραπεία αποκλειστικά χωρίς να μπω αυτή τη φορά σε φαρμακευτική θεραπεία.
Όμως τους τελευταίους 2 μήνες άρχισα να νιώθω σωματική εξάντληση, κόπωση με κομμένα πόδια, βαρύ κεφάλι, αϋπνία, δυσκοιλιότητα και εντονότατο άγχος από το πρωί που ξυπνώ και ανοίγω τα μάτια μου ως το βράδυ που πέφτω να κοιμηθώ. Παίρνω που και που 0,25mg xanax όταν πια νιώθω πολύ εξαντλημένος και μετά επανέρχομαι λες και δεν έχω τίποτα.
Εχτές έκανα το καθιερωμένο μου τσεκάπ αίματος και μου βρήκε έλλειψη σε φυλλικό οξύ όπου και ξεκίνησα άμεσα το Filicine των 5mg. Εκτός από τη πεσμένη D3 όλες οι υπόλοιπες εξετάσεις μου βγήκαν άριστες.
Έμαθα, λοιπόν, πως το φυλλικό οξύ είναι απαραίτητο για τους ανθρώπους με ψυχολογικές διαταραχές και πως παρουσιάζει κανείς την ίδια ή παρόμοια συμπτωματολογία με αυτήν που σας περιέγραψα.
Η αλήθεια είναι πως την αδυναμία/εξάντληση ταυτόχρονα με το έντονο άγχος που βιώνω από το πρωί ως το βράδυ με κάνουν στην παρούσα φάση μη λειτουργικό και αισθάνομαι υπερβολικά χάλια εσωτερικά, κυριολεκτικά ένα κουρέλι. Θεώρησα εξαρχής πως είναι ακόμη μια μάχη και πρέπει να τη δώσω με όλες μου τις δυνάμεις, αλλά νιώθω ότι πάλι κάτι με ξεπερνάει και πως δε θα τα καταφέρω να βγω σώος από όλο αυτό. Και η φάση που εξηγώ τα συμπτώματα μου, γιατί έχω ερωτηθεί, σε φίλους, στην οικογένεια, στη σχέση μου, ακόμη και στη ψυχολόγο μου και όλοι μου λένε ότι είναι αποκυήματα της φαντασίας μου και τα μεγενθύνω στο μυαλό μου πολύ με ξεπερνάει.
Αν κάποιος επιθυμεί να μοιραστεί κάτι μαζί μου, πολύ θα το ήθελα...