Με ζηλεύει ή είναι ιδέα μου;
Καλησπέρα.Τον τελευταίο καιρό με προβληματίζει πολύ η σχέση μου με έναν «καλό» μου φίλο.Με το άτομο αυτό κάνουμε παρέα από τα 15 μας,και πλέον είμαστε 20.Οταν τον πρωτογνώρισα,φαινόταν ένα πολύ κομπλέ άτομο,ανοιχτόμυαλο,ψαγμένο και ώριμο για την ηλικία του.Ετσι λοιπόν δεθήκαμε και γίναμε αχώριστοι.Του εξομολογήθηκα κιόλας πως είμαι bisexual και ξέρει για όλα τα ερωτικά μου με άντρες και γυναίκες.Οταν του το είπα το πήρε μια χαρά και ήταν πολύ υποστηρικτικός.Μαλιστα 2-3 φορές μου εξομολογήθηκε πως και αυτός ίσως να ήταν γκει και πως ψαχνόταν.Καποτε μου είπε πως δοκίμασε να κάνει προκαταρκτικά με έναν άγνωστο άντρα,αλλά εν τελει δεν του άρεσε,όποτε ήταν σίγουρος πως είναι στρειτ 100%.Μεχρι εδώ όλα καλά.Τον τελευταίο χρόνο,ωστόσο,η συμπεριφορά του έχει αλλάξει πολύ.Μου λέει ότι πρέπει να χωρίσω την κοπέλα μου και να παντευτω,μου λέει ότι πρέπει να καταπιεσω αυτό που είμαι,με κοροϊδεύει μέσα στα μούτρα μου,μου την λέει επειδή φερνω την κοπέλα μου διακοπες στο πατρικό μου λεγοντας πως προκαλώ,της την πέφτει μπροστά μου και διατυμπανίζει σε πολλους γνωστους πως έχω σχέση με γυναίκα.Ενταξει,κι εγώ δεν το κρύβω από τον κύκλο μου,αλλά αυτός το έχει πάει στο άλλο άκρο και το λέει σε πολύ κόσμο έτσι στο άκυρο.Επισης έχει κάνει τρομερή στροφή προς την εκκλησία και μου λέει ότι αυτά τα πράγματα δεν είναι σωστά κλπ κλπ.Στο μεταξύ,επειδή έχει περάσει σε μια τεχνική σχολή,ενώ εγώ είμαι σε θεωρητική σχολή,μου λέει ότι αυτός θα γίνει πετυχημένος ενώ εγώ θα είμαι μια ζωή άνεργη,δεν θα έχω να φάω κλπ κλπ και προσπαθεί να μου δημιουργήσει κομπλεξ γενικά.Αυτο που έχω καταλάβει ως τώρα είναι ότι ίσως με ζηλεύει.Ισως είναι επειδή εγώ τα έχω καλά με τον εαυτό μου και η οικογένεια και οι γνωστοί μου με έχουν αποδεχτεί,ίσως είναι επειδή έχω μια ευτυχισμένη σχέση,ίσως είναι επειδή είμαι αρκετά καλύτερα από αυτόν οικονομικά (θεωρώ ότι πρόκειται για σημαντικό παράγοντα,καθώς δεν έχει πολλά χρήματα και εκδηλώνει κάποιες πολύ ζηλιαρικες συμπεριφορές πάνω σε αυτό το θέμα).Ειλικρινα δεν ξέρω τι παίζει μαζί του.Απο εκεί που τον θεωρούσα πραγματικό μου φίλο και θα έκανα τα πάντα για αυτόν,τώρα με φέρνει στο σημείο να κλαίω,προσπαθεί να μου δημιουργεί κομπλεξ και να με φέρνει σε δύσκολη θέση σε κάθε ευκαιρία.Συγνωμη για το τεράστιο κείμενο,ήθελα απλώς να περιγράψω επαρκώς την κατάσταση για να μου πείτε μια σοβαρή γνώμη.Δεν έχω προσπαθήσει να συζητήσω μαζί του αυτό το θέμα γιατί είμαι σίγουρη ότι θα με βγάλει τρελή.Δεν θέλω κιόλας να του δείξω ότι με πειράζει,γιατί πιστεύω ότι θα το θεωρήσει αδυναμία και θα προσπαθήσει να πατήσει πάνω σε αυτή για να με κάνει να αισθανθώ άσχημα.Ειναι αρκετά χειριστικος,τουλάχιστον αυτό βλέπω εγώ.Ισως και να είναι στο μυαλό μου όλα αυτά,τι να πω.Πιστευω πάντως πως ένας άνθρωπος που σε αγαπά πραγματικά θέλει να σε βλέπει μόνο να γελάς και δεν προσπαθεί να σε κάνει να νιώσεις άσχημα.