Τι τεχνική ψυχοθεραπείας να επιλέξω;
Καλησπέρα σας.
Είμαι 40 ετών.
Πάσχω από Οριακή διαταραχή με Διπολική Σκέψη και Ιδεοψυχαναγκαστικά στοιχεία, ενώ έχω και Σωματοδυσμορφισμό ίσως έντονο. Ξεκίνησα το 2014 ΓΝΩΣΙΑΚΗ με έναν ψυχολόγο, αλλά γίναμε φίλοι και φτάσαμε να πίνουμε καφέ μαζί και στο τέλος μαλώσαμε. Τα ξαναβρήκαμε ξαναξεκινήσαμε συνεδρίες αλλά πάλι
φτάσαμε σε τέλμα, αφού η σχέση είχε γίνει φιλική, αλλά και ο ψυχολόγος ήταν κι αυτός Οριακός(έβλεπε συνέχεια ψυχολόγο για το θέμα).
Με βοήθησε αυτός ο άνθρωπος να πάω στην θάλασσα μετά από 25 χρόνια, να πάω σε σινεμά μετά από 27-28 χρόνια και να κάνω πράγματα που φοβόμουν πάρα πολύ.
Στη συνέχεια έκανα ΣΥΣΤΗΜΙΚΗ αλλά μόνο στην ανάλυση ονείρων βοηθήθηκα, όχι σε κάτι άλλο, είναι σαν επιδερμική τεχνική δεν εμβάθυνε ιδιαίτερα. Πήγα όμως μετά
από 20 χρόνια στο Εσπερινό Λύκειο και το τελείωσα με βαθμό «19-Άριστα» αλλά στο τέλος υποτροπίασα και δεν έδωσα πανελλήνιες αν και ήμουνα ένας πολύ καλός
μαθητής-με έπιασε έντονος φόβος αποτυχίας. Γενικά νοιώθω ότι θα αποτύχω και ότι δεν αξίζω πολλές φορές κι αυτό μου φέρνει έντονο θυμό και θλίψη.
Μετά πήγα σε ΣΥΝΘΕΤΙΚΗ θεραπεύτρια και με εντυπωσίασε με τις γνώσεις της(είχε σπουδάσει και ΙΣΤΟΡΙΑ και ΘΑΝΑΤΟΛΟΓΙΑ!!!), αλλά δεν έχει χρονο να με βλέπει
θεωρείται η καλύτερη ψυχολόγος της πόλης μου.
Από φαρμακευτική αγωγή παίρνω εδώ και χρόνια SOLIAN 100mg και με βοηθάει περισσότερο στην θλίψη. Έχω δοκιμάσει σταθεροποιητές αλλά πονάω πολύ στο σώμα.
Έκανα 3 νοσηλείες στο παρελθον σε κλινική με δική μου επιλογή. Τσακώθηκα πριν χρόνια με όλους τους γιατρούς της κλινικής για ένα θέμα που είχα δίκιο και με κατήγγειλαν
στην αστυνομία ότι τους απειλούσα, είχα δίκιο αλλά όντως φέρθηκα απαίσια(έβριζα, απειλούσα κτλ). Επίσης από άλλα άτομα δικάστηκα με 10 μήνες φυλακή με 3ετη
αναστολή για συκοφαντική δυσφήμιση..κάποια σχολή που πήγαινα μου εκλεψε λεφτά, τους έβρισα και τους απειλησα και με δίκασαν. Γενικά έχανα τον έλεγχο παλιά
οταν είχα αδικηθεί. Σήμερα το ελεγχω πολύ καλύτερα. Πρόσφατα ένας με έβρισε δεν αντέδρασα κ απλά τον πήγα στην αστυνομία.
Τώρα ξεκίνησα ΠΡΟΣΩΠΟΚΕΝΤΡΙΚΗ με μία θεραπεύτρια αλλά δεν βλέπω κάτι το ιδιαίτερο και σκέφτομαι αν δεν τραβήξει να πάω σε άλλον ψυχολόγο να κάνουμε
ΓΝΩΣΙΑΚΗ ένα νέο παιδί που έχω μιλήσει μαζί του απλά φοβάμαι μήπως η ΓΝΩΣΙΑΚΗ μου προκαλέσει υποτροπές, πχ όταν έκανα παλιά δεν κοιμόμουν ολη νύχτα
καποιες φορες από την ένταση κτλ
Έχω πολλές φορές μία ''σκοτεινότητα'' στον χαρακτηρα, δεν είμαι βίαιος ή επικίνδυνος απλά ''σκοτεινός'', νομίζω ότι ''παίζω σε ταινία'' δλδ ταυτίζομαι με ήρωες όπως
ο Νίο στο Μάτριξ, ο Ντρέηβεν στο Κοράκι, ο Μαύρος Σπαιντερμαν στο Σπαιντερμαν 3 κτλ και νοιώθω ότι θέλω να νικήσω την αδικία του κόσμου και να τον κάνω
καλύτερο, όχι με την βία αλλά με την αντίδραση στο κατεστημένο.
Κάποιες φορές γίνομαι απόλυτος δλδ απαξιώνω άτομα, τους βγάζω άχρηστους, λίγους κτλ, βλέπω περισσότερο τα ''κακά'' τους τα ελαττώματα τους.
Θέλω όλα να γίνονται στον σωστό χρόνο και με τον σωστό τρόπο, δεν έχω εμμονές με την καθαριότητα απλά θέλω να είναι τα πράγματα πιο όμορφα πιο λεπτεπίλεπτα κτλ
να μην υπάρχει προχειρότητα.
Φοβάμαι να κάνω σέξ επειδή θεωρώ ότι είμαι άσχημος, χοντρός και έχω μικρό πέος. Μίλησα με σεξολόγο, του είπα το μέγεθος του πέους μου κ μου είπε ότι θέλω
ψυχολόγο και όχι σεξολόγο και είμαι πάνω απ'το κανονικό, απλά έχω φοβία. Πιστεύω ότι είμαι άσχημος όπως είπα αλλά οι ψυχολόγοι και πολλοί μου λένε ότι είμαι
ένας πολύ ωραίος άντρας.. ειναι αλήθεια κάποιες φορές το βλέπω αλλά συνήθως αισθάνομαι ατελής και νομίζω ότι είμαι άσχημος. Αποφεύγω να βγώ μόνος μου σε
καφετέρια ή μπαρ γιατί με φλερτάρουν οι γυναίκες και τις φοβάμαι. Ένας ψυχολόγος μου είπε οτι ''πιστεύω'' οτι ειμαι άσχημος, χοντρός και σεξουαλικά ανίκανος απο
φόβο μήπως χάσω την σύντροφο μου, φοβάμαι την απώλεια.
Εχασα πριν από 12 χρόνια την μητέρα μου που αγαπούσα πολύ, είχε ένα φρικτό θάνατο και πέθαναν και άτομα που ήξερα και αυτό με έκανε να πονέσω. Η απώλεια
σε όλα αυτά με συνέτριψε. Φορούσα 3 χρόνια μαύρα και δεν μπορούσα να τα βγάλω, πόναγα πάρα πολύ και έκλαιγα με θρήνο καθημερινά. Έκραζα στον Θεό για
βοήθεια αλλά τίποτα.
Σε δύσκολες στιγμές με στήριξε η Εκκλησία και βρήκα κάποια αγάπη εκεί, αφού είμαι ορφανός και μόνος. Βρήκα ένα τύπο οικογένειας. Πέρασα από πολλές θρησκείες,
(Μάρτυρες του Ιεχωβά, Πεντηκοστιανούς, Παλαιό Ημερολόγιο), έκανα Γιόγκα, Κούνγκ Φού, έγινα κάποτε Άθεος, αλλά κατέληξα Ορθοδοξος επειδή βρίσκω αγάπη εκεί.
Κάποιους να με νοιάζονται κι αυτό με στηρίζει κάπως. Θυμάμαι προ 10ετίας πήγα σε Μοναστήρι και έκατσα 7 μήνες, ωραία ήταν αλλά μετά έφυγα για άλλες αναζητήσεις.
Θέλω λοιπόν να ρωτήσω, τι πιστεύετε ότι θα ήταν καλύτερο για μένα; Να δώσω ευκαιρίες στην ΠΡΟΣΩΠΟΚΕΝΤΡΙΚΗ θεραπεύτρια ή να αναζητήσω έναν ΓΝΩΣΙΑΚΟ;
Έχω την αναγκη να βρώ μια σύντροφο και να δώσω αγάπη, αλλά φοβάμαι πάρα πολύ φοβάμαι ότι είμαι λίγος και ότι δεν αξίζω την αγαπη και ότι αν βρώ κοπέλα θα
την χάσω...
Ευχαριστώ