Χρόνια αγχώδης διαταραχή ανταλλαγή προτάσεων και εμπειριών
Εδω και 10 χρονια προσπαθω να διαχειριστω την ασθένεια μου και με καθημερινη σχεδον παρατήρηση , ασκηση και αγωγή, εχω κανει καποια βήματα ωστε να παραμένω οσο το δυνατόν πιο λειτουργικός.
Εχω περασει απο φαση ψυχοθεραπείας για 5 χρονια που με βοηθησε αρκετα στο να κατανοησω καποια "γιατι μου συμβαινει αυτο" και να το ορίσω σε ενα πλαίσιο πιο ρεαλιστικο.
Η αγωγή σε αυτήν τη φάση περιλαμβάνει Efexor (1 x 75 mg) και Xanax (ανάλογα με την ημέρα συνολικά έχω φτάσει μέχρι 0,75mg)
Συχνά έχω έντονο άγχος στο πρωϊνό ξύπνημα με μεγάλο ρεπερτόριο από δυσάρεστες σκέψεις που κάποιες φορές γίνονται καταιγιστικές και δεν μπορώ να τις διαχειριστώ με λογικά επιχειρήματα. Αυτές είναι και οι πιο δύσκολες φάσεις, γιατί απελπίζομαι και σκέφτομαι τα χειρότερα.
Το ενδιαφέρον να κάνω πράγματα είναι συχνά περιορισμένο, αλλά προσπαθώ όσο μπορώ να ξεπερνάω την αντίσταση και να μη μένω άπραγος.
Καταλαβαίνω ότι δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις, οπότε περισσότερο ψάχνω μια επικοινωνία για ιδέες και για δύσκολες φάσεις που θα μιλήσω με ανθρώπους που κατανοούν γιατί έχουν βιώσει παρόμοια.