Originally Posted by
apostolis1318
Σε γενικές γραμμές: Χωρισα μετα απο 7 χρονια σχεση (τελος καλοκαιριου), ενω ειχαμε κανονισει τα παντα. Και οι δυο φοιτητες, ζησαμε τα παντα μαζι. Μια εβδομαδα πριν χωρισω, ειχαμε παει στους δικους της επισημα. Συγκατοικουσαμε κιολας τα τελευταια 3 χρονια. Γυρνωντας πισω στη πολη μας - εγω διδακτορικος φοιτητης, αυτη φοιτητρια ακφομη, ιδια ηλικια εχουμε- την ειδα με αλλον μη εχοντας ακομη μαζεψει τα πραγματα απο το σπιτι μας. Πως απαιτει πολιτισμενο χωρισμο, ενω απο την αρχη μπορουσε να μου πει ότι ξερεις δε θέλω να φας κέρατο, προχωράμε. Πως απαιτει να ειμαστε φιλοι, να ρωταει αν ειμαι καλα, να με παρακολουθει, οταν μπορεσε και εκανε αυτο; Οχι μονο βρηκε, πηγε να μεινει και μαζι του κιολας. Εχω διαλυθει.
Με χώρισε αφήνοντας ένα γράμμα που μου έλεγε ότι είμαι ο καλύτερος άνθρωπος που έχει γνωρίσει, μαζί με ένα κλαδί αμάραντου (!!) γιατί η σχέση μας θα είναι αιώνια και αμάραντη. Μέσα στο καλοκαίρι, άρχισε να με κατηγορεί για όλα τα λάθη που κάναμε στη σχέση - σε σημείο να με απειλεί ότι θα μιλήσει για το αληθινό μου πρόσωπο (πάντα της έλεγα, να βγει και να το κάνει, να πει ότι της έχω κάνει). Όλοι μας ξέρανε ως το δίδυμο στο πανεπιστήμιο, για όποιον έλειπε, ρωτούσαν για τον άλλον. Προσωπικά είμαι διαλυμένος, τελευταία το έβλεπα ότι η σχέση μας δε πήγαινε καλά, καθώς με ρωτούσε τί σκέφτομαι να κάνω με τη ζωή μου, αν θα συνεχίσω να πάω από εδώ και από εκεί (επειδή γενικά ταξιδεύω λόγω phD) και κυρίως μου πρότεινε να πάμε να μείνουμε στο χωριό της μαζί με τους γονείς της γιατί ήταν μεγάλοι σε ηλικία. Εγώ αν αποφασίζαμε να το κάνουμε, θα στήριζα την επιλογή της (θα έβρισκα πάλι τρόπο και μέσω της δουλειάς), αλλά όταν σκεφτόμουν μόνος μου, πάντα με φόβιζε ότι το γεγονός δεν είχε ένα πλάνο ζωής: για παράδειγμα ανά εξάμηνο άλλαζε και ένα χόμπυ, το να πάρει το πτυχίο δε την ενδιέφερε, κάτι που δε με ενοχλούσε. Βέβαια, στο τέλος, με κατηγόρησε για τα πάντα. Ότι με ερωτεύτηκε τρελά, ότι έγινε υποχείριο μου και ότι τώρα θα δω ένα άλλο πρόσωπο.
Όσες φορές επικοινωνήσαμε και από κοντα, ήταν αρκετά μπερδεμένη. Προσπάθησα να τη βοηθήσω γιατί με ενδιαφέρει ακόμη ως άνθρωπος, αλλά υπάρχουν φορές, που δε την αναγνωρίζω και άλλες φορές που κάτι με θυμίζει από το άτομο που τόσο αγάπησα. Γιατί γίναμε έτσι; πονάω τόσο πολύ, για κάποια στιγμή σκέφτηκα να παρατήσω τα πάντα και να εξαφανιστώ. 7 χρόνια ολόκληρα και ξαφνικά γίναμε εντελώς άγνωστοι και κυκλοφορούμε στην ίδια πόλη.
PS: φέτος ξεκίνησε ποδόσφαιρο σε γυναικεία ομάδα. Ενώ στην αρχή προσπάθησα να της εξηγήσω γιατί δε μου αρέσει, στο τέλος ήμουν οκ με την επιλογή της. ο καθένας ας κάνει αυτό που θέλει.
Να συνεχίσω να προσπαθώ διαύλους επικοινωνίας μαζί της; όλοι με φοβούνται στο πισωγυρισμα. Σκεφτείτε, την είδα έξω, συνοδευόταν και ήταν λες και να μη με ήξερε, μόλις 3 εβδομάδες μετά. Αλήθεια, είμαι φουλ μπερδεμένος.