Άγχος σε φοβία και φαύλος κύκλος
Καλησπέρα σε όλους.
Είμαι ο Γιώργος. Ύστερα από ένα περιστατικό που συνέβη πέρσι (δυσάρεστο) ταράχτηκα και από τότε ξεκίνησε το πρόβλημα.. Αρχικώς να σας πω ότι με παρακολουθεί ψυχίατρος σε τακτική βάση και λαμβάνω αγωγή. Αυτό που αντιμετωπίζω πλέον ύστερα από πολλά ψυχοσωματικά που αντιμετώπισα (Πλάκωμα στο στήθος, πόνος στομάχι και κοιλιά και έντονο άγχος) προσπαθώ να το αποβάλλω αλλά δεν το καταφέρνω πάντα. όποτε με πιάνει λίγο άγχος μου έρχεται και φοβία ότι δεν θα μπορέσω να το διαχειριστώ και έτσι βασανίζομαι, προσπαθώντας να βρω απαντήσεις σε όλα αυτά για να μου έρθει μετέπειτα η ηρεμία.
Προσπαθώ να βάζω τις σκέψεις μου σε μια λογική συνέπεια, καθώς όταν αφήνω τον φόβο πίσω μου ότι θα πάθω κάτι όπως τότε, ή κάτι πιο σοβαρό από το άγχος, εστιάζω σε άλλα πράγματα το άγχος μειώνεται δραματικά και είναι μια σημαντική μέθοδος για να μπορώ να ηρεμώ. Πάρα αυτά δεν το καταφέρνω πάντα και με το παραμικρό άγχος που μου έρχεται παρατηρώ πολλές φορές να ψάχνω απαντήσεις για να επανέρχομαι σε ηρεμία με αποτέλεσμα να γίνεται μια μάχη μέσα μου για να μπορώ να έρθω σε μια ισορροπία. Λέω στον ευατό μου ότι είναι κάτι παροδικό και ότι αν δεν εστιάζω σε αυτό δεν θα έχω πρόβλημα γεγονός που συμβαίνει, αλλά στη πίσω άκρη του μυαλού μου υπάρχει η φοβία που αν δεν την κοντρολάρω μου δημιουργεί έντονο στρες.
Με την ανάλυση που κάνω με τον γιατρό μου είπε ότι επειδή σαν χαρακτήρας είμαι αγχώδης και επειδή είχα μια ταραχώδη ζωή αρκετά χρόνια για διάφορα πράγματα που έχω περάσει, έχω την τάση να μεγενθύνω και να εστιάζω σε αυτό με αποτέλεσμα να με κάνει να νιώθω άσχημα. Μπήκα εδώ για να εκφράσω πως νιώθω για να σας ακούσω και να μου πείτε αν όντως αυτά που κάνω αρκετά ή αν όποτε αγχώνομαι προσπαθώ να βρω απαντήσεις τι, γιατί αφού, πως με κάνει χειρότερα. Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.