Φετος καταφερα για πρωτη φορα μετα απο 20 χρονια αγωνων να παω διακοπες. Ηταν ενα μεγαλο βημα για εμενα που μου εδωσε φορα και ορεξη για να κανω και αλλα βηματα προς μια φυσιολογικη ζωη.
Αυτο που θα μου αρεσε να κανω θα ηταν να μαθω μια ξενη γλωσσα. Οι λογοι περα απο τη χρησιμοτητα της ιδιας της γλωσσας, ειναι οτι θα με φερει σε επαφη με ενα κοινωνικο περιβαλλον, και θα μου προσφερει καποια οργανωση στην καθημερινοτητα μου γιατι θα πρεπει να διαβαζω και να πηγαινω στη σχολη, και γιατι μαλλον θα μου αρεσει η διαδικασια της μαθησης.
Θεωρω οτι για να παω καλα στη ζωη μου πρεπει να αρχισω να κανω τα πραγματα που αρεσουν σε εμενα και οχι τα πραγματα που αρεσει στους αλλους να κανω.
Ωστοσο σκεφτομαι εντονα τα προβληματα ενσωματωσης που θα αντιμετωπισω πιθανα σε ενα τμημα ξενων γλωσσων, καθοτι θα ειμαι ενας αντρας 40 ετων με ψυχολογικα προβληματα που δεν εχει δουλεψει ποτε στη ζωη του και προφανως οχι οτι πιο συμπαθητικο σαν παρουσια.
Σκεφτομαι τις αντιδρασεις των αλλων που σιγουρα θα ειναι αρνητικες. Κατ ελαχιστον θα με αποφευγουν και θα μου φερονται με αγενεια. Ισως και χειροτερα.
Νιωθω σαν να επιχειρω κατι ανηθικο ή γελοιο.
Επισης σκεφτομαι οτι λογω των προβληματων στο σπιτι και της υγειας μου ισως εγκαταλειψω και χασω τα διδακτρα που κυμαινονται απο 450 εως 700 ευρω, αναλογα τη σχολη, και τα οποια πληρωνονται προκαταβολικα.