επικοινωνια - σχιζοφρενεια- σχολη
γεια σας παιδια
πασχω απο σχιζοφρενεια και ειμαι 4 μηνες σε μερικη υφεση μετα απο χρονια συμπτωματων.. ακομα σε δεξιοτητες ειμαι αδυναμη αλλα κανω οτι μπορω..
στο θεμα μου.ειμαι σε μια σχολη.εδω που μενω.τα υπολοιπα παιδια τα περναω 11-13 χρονια. ειμαι μεγαλη.
το θεμα μου ειναι οτι δεν μπορω να επικοινωνησω μαζι τους..
φταιει και η παθηση που με δυσκολευει σε αυτα μιας και 4 μηνες μερικης υφεσης δεν ειναι και τιποτα για να αναπτυξω παλι ικανοτητες, δεξιοτητες, επικοινωνια.
εχω στοχο να τελειωσω τη σχολη.αλλα το να ειμαι μονη μου εκει με στεναχωρει αφανταστα.ολοι εχουν κανει κλικες και εγω ειμαι στην απεξω.
δεν εχω ιδεες να ανοιξω καποιο θεμα και να κανω διαλογο ή να συνεχισω μια συζητηση το κεφαλι μου ειναι κενο.
δε ξερω πως να προσεγγισω τα παιδια αυτα.
ο γιατρος και η ψυχολογος μου λενε οτι εγω ουσιαστικα δε συμβιβαζομαι με τα θεματα που συζητανε λογω διαφορα ηλικιας,οτι μου φαινονται χαζα.και λεω οκ μπορει να εχει μια βαση αυτο αλλα απο το να ειμαι παντελως μονη μου θα προτιμουσα να μπορω να συμμετεχω σε μια κουβεντα.
σπανια θα μου πουν να παμε για ενα καφε.
ολο αυτο με κανει να αμφιβαλω για το στοχο που εχω να τελειωσω τη σχολη γιατι το βρισκω μαρτυριο.
παλιοτερα πριν τη μεγαλη υποτροπη ημουν πολυ πιο επικοινωνιακη..
πως να συμμετασχω?
πως να σκεφτω καποιο θεμα?
πως μπορω να τα προσεγγισω?
τι μπορω να φερω ως θεμα συζητησης?
ή κατι αλλο που δεν εχω σκεφτει?
θα εκτιμουσα πολυ τη βοηθεια σας..!