-
Καινούργιος φόβος
Γεια σας παιδιά θα ήθελα την γνώμη σας το τελευταίο καιρό με έπιασε ένας φόβος μήπως έχω η μήπως βγάλω κάποια σοβαρή ψυχική ασθένεια( σχιζοφρένεια η ψύχωση) αγχώθηκα για αυτό λογο του ότι κάνω συνέχεια σκέψεις άσχετες η μια με την άλλη έχω.εμμονες δυσκολία σιγκεντροσις και γενικά άμα κάνω κάτι καμία κίνηση η πω κάτι σκέφτομαι μήπως αυτό ακούστηκε τρελό? Τη πιστεύεται παιδιά να πω πος είμαι υποχονδρειος από τότε που.με θυμάμαι τώρα.ειμαι στα 26
-
Το έπαθα κι εγώ αυτές τις μέρες.. Νομίζω πως οι υποχονδριοι όπως φοβόμαστε για σωματικές ασθενείες φοβόμαστε και για ψυχικές.
-
Ακριβώς αυτό το πραγμα τη συμπτώματα είχες εσύ?
-
Στον ψυχίατρο πηγές να σε διαγνώσει εντέλει;
-
Έχω πάει σε δύο ο ένας είπε ότι γαδ και ο άλλος ότι έχω ιψδ και αυτό με αγχοσε παραπάνω επειδή σκέφτομαι πως έχω κάτι και δεν το βρίσκουν που καταλαβαίνω πως κάτι δεν πάει καλά σε εμένα
-
Δεν ειχες πει ότι θα πήγαινες και σε τρίτο;
Με τι τρόπο σε διέγνωσαν; Είχαν το εγχειρίδιο και σου έκαναν ερωτήσεις για να δουν αν συγκεντρώνεις τα συγκεκριμένα κριτήρια ή απλά από την περιγραφή σου;
-
Όχι σε τρίτο δεν πήγα ακόμα όχι με διάγνωση έκανε από τα λεγόμενα μου και πήγα και σε δύο ψυχολόγους και η πλάκα πως και αυτοί το ίδιο μου είπαν ο ένας γαδ και η άλλη ιψδ
-
Παιδιά τι πιστεύεται εσεις τη διαταραχή είναι αυτοί??
-
Εγώ θεωρώ πως πρέπει να πας σε τρίτο και να σε διαγνώσει κανονικά με το εγχειρίδιο. Εμένα έτσι με διέγνωσε. Μην του πεις γεια σας έχω αυτό και αυτό το θέμα, πες του θέλω διάγνωση επίσημη.
Αλλά όπως τα λες ναι, η νεύρωση είναι πιθανή,νεύρωση ,ιδψ , εμμονές ,έχουν ανάλογα συμπτωματα. Αλλά δεν είμαστε γιατροί εδώ μέσα, κλείσε σε έναν ψυχίατρο αφού σε ταλανίζει κιόλας και δες το. Αλλά πες του αυτό που σου είπα,ότι θες επίσημη διάγνωση γιατί θες να ξέρεις τι έχεις. Αν και λίγη σημασία έχει πρακτικά,αφού έχεις ξαναπεί ότι δεν σε επηρεάζει πολύ. Αν βέβαια κανεος όλη την ώρα αυτές τις σκέψεις,καλό είναι να το δεις.
-
Η αλήθεια δεν το κάνω συναιχια αυτό πριν 3 μέρες ειμουν μια χαρά φοβόμουν για την καρδια μ :)) μετά ίδια ένα άρθρο για την νευρωση που ίσως προκάλεσει ψύχωση και αρχίσαμε πάλη με το άγχος και της φοβίες
-
Παιδιά δεν παίζει να έχω καμία ψύχωση η σχιζοφρένεια? Η να αποκτήσω κάτι τέτοιο γιατη έχω αγχωθεί πάρα πολύ άρχισα με κάθε μου κίνηση να σκέφτομαι αν φενεται τρελό αυτό που κάνω η όταν μιλάω σε κάποιον σκέφτομαι μπας και πω κάτι και με πέραση για τρελό έχω απελπιστεί ποια με αυτές της σκέψεις
-
Παιδιά τι εννοείτε εγχειρίδιο;
Υπάρχει βιβλίο; Τεστ; Τι;
Ο,τι διάγνωση μου εκαναν κι εμένα την εκαναν απο τις περιγραφές μου
-
To DMS-5. Ειναι παγκόσμιο διαγνωστικό εγχειρίδιο. Εγώ που ήθελα επίσημη διάγνωση με διέγνωσε αυστηρά με αυτό.
-
Vaper, στις ψυχώσεις , σχιζοφρένεια κτλ σου κολλάει κάποια ιδέα ή βλέπεις κι ακούς κάτι ας πούμε και το θεωρείς φυσιολογική πραγματικότητα. Δεν πα να σου λένε οι άλλοι ότι κάτι πάει στραβά η δεν υπάρχει ή δεν έχεις δίκιο, η πεποίθησή σου είναι ακλόνητη και βγάζεις τους άλλους φάουλ. Δεν σου περνάει καν από το μυαλό ότι πάει κάτι λάθος με εσένα. Άρα και μόνο που προβληματίζεσαι, ψύχωση δεν έχεις.
-
Ουφ η αλήθεια ανακουφιστικα κάπως ακόμα και η σκέψεις που κάνω κάποιες φορές καταλαβαίνω πως είναι υπερβολικές. Έκλεισα ραντεβού με ψυχίατρο για να μου κάνει διάγνωση