ΛΙΓΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΑΡΑΚΑΛΩ
Γεια σας,
θα ήθελα λίγη βοήθεια παρακαλώ αλλά μόνο από όσους γνωρίζουν ΚΑΛΑ, γιατί είμαι σε δύσκολη κατάσταση και με βιάζει ο χρόνος.Παρακάτω θα αναφέρω τα θέματα που με απασχολούν και όποιος μπορει ας μου απαντήσει.
1)Ξέρετε ποια είναι η στάση των ψυχολόγων και των ψυχιάτρων απέναντι σε κάποιον που παρουσιάζει κάποια συμπτώματα ψύχωσης?Καταλαβαίνω ότι είναι λογικό να είναι καχύποπτοι με κάποιους ισχυρισμούς που θα μπορούσαν να είναι συμπτώματα ψύχωσης οτι π.χ. ο τάδε με προσβάλλει διαρκώς ή οτι η μητέρα μου δεν με νοιάζεται και με βλάπτει πολλές φορές και τη μισώ αλλά δίνουν σημασία στα λεγόμενά σου ή σε καταδικάζουν εκ των προτέρων σε κάθε τι? Και αν είναι δύσπιστοι απέναντι στα λεγόμενά σου τουλάχιστον ψάχνουν τα λεγόμενα των άλλων (των κοντινών συγγενικών προσώπων ) κατά πόσο ισχύουν ή ό,τι λένε οι άλλοι είναι και η αλήθεια? Όσο προσεκτικοί πρέπει να είναι στο να εντοπίσουν όλα τα συμπτώματα, άλλο τόσο δεν θα πρέπει να είναι και στο να μην συμπεριλάβουν στη διάγνωση πράγματα που δεν ισχύουν?
Γενικά τι ξέρετε υπάρχει σεβασμός στα ανθρώπινα δικαιώματά των Ανθρώπων που πάσχουν από σχιζοφρένεια ή κάποια άλλη ψύχωση?
Αν το οικογενειακό σου περιβάλλον όχι απλά δεν σε στηρίζει στην κατάσταση που είσαι αλλά σε πιέζει ακόμα περισσότερο ψυχολογικά θα εισακουστείς από τους ψυχολόγους και τους ψυχιάτρους ή όχι? Και αν όχι που μπορώ να απευθυνθώ? Μέσω δίκης θα μπορέσω να δικαιωθώ ή πάλι τα πράγματα θα είναι εναντίον μου?
2) Χρειάζομαι οπωσδήποτε έναν Καλό ψυχολόγο.Θα ήθελα να έχει πείρα και να είναι ευγενικός (είχα πέσει σε μια αγενή ψυχολόγο και δεν θέλω να ξαναεπαναληφθεί), να είναι όσο ζεστός επιτρέπει η θέση του γιατί προσωπικά είμαι από τους ανθρώπους που δεν μπορώ τους ψυχρούς ανθρώπους και να είναι Ανθρωπος δηλ. να μου φέρεται σαν να είμαι πάνω από όλα άνθρωπος και όχι να μου φερθεί άσχημα αν αυτό που έχω (ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή) εξελιχθεί σε κάποια ψύχωση.Όποιος γνωρίζει κάποιον Καλό στην περιοχή της Αθήνας ας μου πει παρακαλώ.Μια ψυχολόγος στο youtube με συμβούλεψε να πάω σε τρεις και να επιλέξω..Οπότε όποιος γνωρίζει ας μου πει όνομα και επώνυμο.Να πω εδώ ότι θέλω κάποιον που δουλεύει σε δημόσιο νοσοκομείο.Επισης διάβασα ότι δεν μπορούν να μου γράψουν όνομα διότι θα θεωρηθεί διαφημιση....Ισχύει; Αν ναι υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος να μου προτείνει κάποιος ψυχολόγο γιατί δεν πρέπει να χάσω άλλο χρόνο....
Ευχαριστώ πολύ..