Διπλωματία vs ειλικρίνεια
Σας χαιρετώ με νέο θέμα
Λοιπόν γενικά θα έλεγα ότι είμαι ένα άτομο που θέλω ποιότητα και ειλικρίνεια στις σχέσεις μου....προτιμω την ευθύτητα και να λέω αυτό που με ενοχλεί η αυτό που σκέφτομαι γτ δεν μου αρέσει να υποκρίνομαι......πολες φορές είμαι σε θέση να παραδεχτώ λάθη μου όμως δυστυχώς δεν είναι όλοι οι άνθρωποι έτσι....
Κάποια στιγμή λοιπόν θα έρθει η στιγμή που θα πρέπει να πεις αυτό που σκέφτεσαι όταν γίνονται παρεξηγήσεις με άτομα που συναναστρέφεσαι....πράγματα που άμα τα πεις δεν θα σε κάνουν αρεστή και μπορεί να βγεις και κακια από πάνω.....
Γενικά έχετε καταλάβει ότι κάθε ένας μας είναι διαφορετικός και όταν έχουμε να συνανστραφουμε με διαφορετικά άτομα είτε είναι γνωστοί είτε φίλοι είτε συνεργάτες..... πάντα μπορούμε να βρούμε ένα μελανο σημείο των άλλων...κάτι αρνητικό που δεν μας αρεσει καθώς δεν συμφωνούμε σε όλα και δεν μοιάζουμε σε όλα
Σαν άτομο επίσης είμαι αυτή που δεν αφήνει τπτ να πέσει κάτω.....Που κρατάω και θυμάμαι αρνητικές συμπεριφορές άλλων και παρακολουθώ πως φέρονται και σκέφτονται.......Όταν ήμουν πιο μικρή η διάθεση μου αυτή να λέω ακριβώς τι σκέφτομαι με έβαζε σε καβγάδες και σε παρεξηγήσεις ακόμα και αν πολλές φορές είχα δίκιο
Μεγαλώνοντας κατάλαβα ότι αν θέλω να κερδίζω στη ζωή μου και να έχω το κεφάλι μου ήσυχο πρέπει να κάνω και λίγο τη παπια ......Έτσι άρχισα να γίνομαι πιο χαλαρή....να μην νοιάζομαι.....να μην περιμένω πολλα από τους αλλους ώστε να μην απογοητεύομαι και να ειμαι στο κόσμο μου για να μην παρεξηγώ πράγματα που με ενοχλούν και να μην γίνομαι παρεξηγησιμη
Όμως θα ρθει και εκείνη η στιγμή που θες να ανοίξεις το στόμα σου και να πεις ακριβώς αυτό που πιστεύεις για τον άλλο....
" ξέρεις τι; είσαι έτσι έτσι και έτσι.....Και κάνεις αυτό και αυτό..........Και εγώ με αυτό δεν συμφωνώ ή έχω κάνει αρκετές φορές πίσω"
και ξέρεις ότι ανοίγεις κύκλους για τσακωμούς και διαφωνίες ...όμως σε τρώει....Έτσι γίνεσαι επικριτική αντιπαθητικη παρεξηγήσε με άτομα και χάνεις πολλα ........χανεις οτι θα μπορούσες να κερδίσεις με το να είσαι κουλ και να κάνεις τα στραβά μάτια.....ητ και αυτό είναι απαραίτητο στις σχέσεις
Πώς να το ισορροπήσω αυτό.....Πώς να γίνω πιο διπλωματική....Πώς να βάζω ένα φρένο και να μην λέω αυτό που σκέφτομαι ακόμα και αν νιώθω ότι έχω δίκιο για να έχω περισσότερα οφελη από τους ανθρώπους γύρω μου ;
Ποιό είναι το μυστικό; εσείς το έχετε σκεφτεί αυτό ; πως το αντιμετωπίσατε;