Διάβασε με... ίσως βρεις εσένα σ' αυτές τις γραμμές.
Έχει γίνει μια μορφή ανάγκης ακόμα και εθισμού μπορείς να το πεις...
Κάθε βράδυ ξαπλώνω και πιάνω το κινητό να διαβάσω τα ποστ στο φόρουμ.
Και με έναν ανορθόδοξο τρόπο νιώθω "ανακούφιση" γιατί τελικά δεν είμαι μόνη μου σ αυτό το λούκι που λέγεται ψυχολογικά προβλήματα.
Τύψεις και για το "ανακούφιση"
ενώ κανονικά θα έπρεπε να θλίβομαι που τόσοι άνθρωποι βασανίζονται άδικα....
Έτσι είμαι και εγώ με αυτή την ασθένεια που λέγεται κατάθλιψη να προσπαθώ να στηρίξω το κουφάρι μου όρθιο παίρνοντας δύναμη από εσάς με την σκέψη δεν είσαι μόνη!
Ενας "υγιής" άνθρωπος δεν θα άνοιγε ποτέ ένα τέτοιο φόρουμ αλλά θα κοιταγε να κάνει γνωριμίες στο Facebook η θα αγόραζε θήκη κινητού απ' το Σκρουτζ.
Όμως είμαστε κι εμείς. Αυτή η μερίδα ανθρώπων που παλεύουν με αόρατα θεριά. Και λέω αόρατα γιατί οι φόβοι μας είναι αόρατοι μπροστά σε άλλες ασθένειες που έχουν σώμα και ύλη.
Κι ενώ ζούμε θάβοντας τις περισσότερες φορές όσα μας συμβαίνουν γιατί ζούμε οι πιο πολλοί με τις οικογένειές μας και δεν θέλουμε να τους πληγώνουμε άλλο... Είμαστε και κάποιοι άλλοι που δεν βρίσκουμε ανταπόκριση και βοήθεια.
Η λέξη κατάθλιψη αν δεν την βιώσεις είναι απλά μια λέξη.
Η φοβία για μια ασθένεια ή ένα έμφραγμα είναι απλά μια χαζή σκέψη" για τους υγιείς". Η πιο συνηθισμένη απάντηση τους είναι έλα ρε όλα στο μυαλό σου είναι.
Ναι φίλε στο μυαλό μου είναι αλλά δεν ξέρεις πως είναι να έχεις ένα τόσο μπερδεμένο μυαλό γεμάτο φόβους.
Και ποτέ μην μάθεις. Στο εύχομαι ολόψυχα.
Η οικογένεια μου προσπαθεί να δείξει κατανόηση.
Και τελευταία απλά δεν μου την λένε όπως έκαναν πάντα. Έπαψαν να ξεφυσανε σαν να λένε μας τα επρηξες πάλι. Έπαψαν να μου λένε την λέξη έλεος. Έπαψαν να μου λένε όλο με αυτά ασχολείσαι ξεκόλλα επιτέλους.
Απλά με αγνοούν και κάνουν πως δεν συμβαίνει τίποτα. Πετάνε κι ενα σε καταλαβαίνω. Πόση δηθενια...
Δυστυχώς δεν μου αρκεί.
Δεν μου αρκεί γιατί ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΑ.
Ούτε μια προσποιητή αγκαλιά μου φτάνει. Θα ήθελα πραγματικά να με βοηθήσουν. Και στις περισσότερες περιπτώσεις η βοήθεια είναι να μας ακούνε και να μας ξανά ακούνε μέχρι να κουραστουμε να αραδιαζουμε τους φόβους μας.
Όμως αυτό δεν είναι εφικτό. Πρώτον γιατί δεν βγάζει πουθενά και δεύτερον γιατί οι φυσιολογικοί κάπου έχουν ένα όριο που λέγεται λογική ενώ εμείς όχι. Σε εμάς κυριαρχεί ο φόβος και το αν... Αν συμβεί αυτό αν έχω αυτό εάν έχω το άλλο...αν πάθω έμφραγμα ...αν ο πόνος είναι καρκίνος???
Κι έτσι πέρα από τα θεριά που μας κυνηγούν έχουμε να παίξουμε και το θέατρο ότι είμαστε καλά σήμερα ,ότι γελάμε,οτι έχουμε όρεξη να βγούμε να δουλέψουμε και να μιλήσουμε για κουτσομπολιά και τα ζώδια.
Κι έτσι λοιπόν ο φαύλος κύκλος μας φέρνει εδώ. Στο φόρουμ που μας νιώθει ο άγνωστος.
Εδώ δεν είμαστε μόνοι.
Δεν ξέρω αν βοηθάει όλο αυτό ή αν μας ρίχνει πιο βαθιά στον λάκκο. Και πριν βιαστειτε να αναρωτηθείτε αν μιλάω σε ψυχολόγο η ψυχίατρο... ναι κάνω ψυχοθεραπεία 1μιση χρόνο και ναι είμαι σε αγωγή....αλλά
ΝΙΩΘΩ ΜΟΝΗ. Και το εννοώ.
ΕΝΤΕΛΩΣ ΜΟΝΗ κι ας έχω οικογένεια φίλους συγγενείς... Η ψυχίατρος είναι 1 ώρα την εβδομάδα. Πόσα να χωρέσεις σε 60 λεπτά?
Κλείνομαι κάθε μέρα πιο βαθιά σε εμένα δεν μιλάω πλέον γιατί δεν θέλω να κουράζω και γιατί καταθλιπτική είμαι όχι χαζή. Βλέπω στα μάτια τους το ότι απλά ακούνε χωρίς να ακούνε χωρίς να νιώθουν. Χωρίς να θέλουν να νιώσουν.
Μακάρι να μπορούσα να μοιράζομαι κάθε μέρα λίγο απ' το μέσα μου. Ίσως έβρισκα ένα νόημα.
Σας ευχαριστώ που με διαβάσατε ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ.