Στρατιωτική Θητεία για Ψυχολόγους
Καλησπέρα. Δεν ξέρω αν εδώ είναι το κατάλληλο σημείο για να ρωτήσω αλλά είμαι σε αδιέξοδο.
Είμαι απόφοιτος Ψυχολογίας του Παντείου και δεν έχω κάνει ακόμη τη θητεία στο στρατό. Η αλήθεια είναι ότι δε θέλω καθόλου να την κάνω, πιστεύω ότι θα με κρατήσει πίσω καθώς είμαι σε μια φάση που προχωράω αρκετά στο αντικείμενο. Έχω ρωτήσει πολλούς ανθρώπους για τις επιπτώσεις του Ι5 στο επάγγελμα του Ψυχολόγου και δυστυχώς κανείς δεν μου έχει απαντήσει με σαφήνεια. Άλλοι λένε ότι το Ι5 είναι εντελώς απόρρητο και άλλοι ότι θεωρητικά μπορεί να ανοίξει ο φάκελος και να προκύψει πρόβλημα. Πραγματικά δεν ξέρω αν πρέπει να ρωτήσω Ψυχολόγο, Δικηγόρο, Στρατιωτικό ή οτιδήποτε άλλο και είπα να ρωτήσω εδώ, μήπως κάποιος μπορεί να με κατατοπίσει.
Γενικά θα με ενδιέφερε να εργαστώ είτε στο Δημόσιο είτε σε κάποια ΜΚΟ, κάποιο κέντρο αποκατάστασης ή υποδοχής μεταναστών, επομένως δε θα ήθελα να κλείσω αυτές τις πόρτες. Η προοπτική να ανοίξω δικό μου γραφείο δε με απασχολεί.
Ευχαριστώ προκαταβολικά για οποιαδήποτε απάντηση (εκτός από το "πήγαινε στρατό, όλοι εμείς που πήγαμε χαζοί είμαστε?")