Είμαι 18 χρονών ,όταν ήμουν μικρή είχα ιδψ συγκεκριμένα φοβόμουν μην γίνει κάποια διάρρηξη και έλεγχα πολλές φόρες τις πόρτες αν ειναι κλειστές ώστε να μην μπουν κλέφτες.Το ξεπέρασα αυτό βέβαια μετά εμφάνισα άλλη αγχωδη διαταραχή αλλά αυτό είναι άλλο θέμα.Τωρα νομίζω ότι έχω αρχίσει να έχω ξανά στοιχεία ιδψ αλλά διαφορετικά αυτήν την φορά.Συγκεκριμενα φοβάμαι μην τρελαθω,μην πάθω σχιζοφρένια ,πάντα το φοβόμουν επειδή όταν είχα παλιά ιδψ οι γονείς μου δεν μπορούσαν να κατανοήσουν την διαταραχή και με έλεγαν τρελη,με απειλούσαν χωρίς να το εννοούν ότι θα με κλείσουν σε ψυχιατρείο και άρχισα τώρα παρόλο που έχουν περάσει αρκετά χρόνια από τότε να φοβάμαι πολύ μην τρελαθω.Το θέμα είναι ότι δεν το φοβάμαι απλά αλλά κανω και καταναγκασμούς δηλαδή φοβάμαι ότι θα τρελαθώ ότι θα πάθω σχιζοφρένεια και ότι θα αρχίζω να βλέπω ψευδαισθήσεις όποτε για να σιγουρευτώ ότι δεν είμαι τρελη και ότι δεν βλέπω ψεύδαισθησεις,κλείνω και ξαναανοιγω τα μάτια μου γρήγορα για να σιγουρευτώ ότι δεν θα δω ψευδαισθήσεις,και το βράδυ κοιμάμαι με φως στο δωμάτιο γιατί φοβάμαι μην μέσα στο σκοτάδι δω ψευδαισθήσεις ,και όταν έρχεται κάποιος ήχος απέξω ρωτάω τους άλλους στο σπίτι αν το άκουσαν και αυτοί και κάποιες φορές βλέπω και εφιάλτες ότι τρελάθηκα κλπ.Δεν ξέρω αν είναι ιδψ,δεν θέλω ναι είναι γιατί παιδευτηκα πάρα πολύ για να το ξεπεράσω παλιά και μου φαίνεται τόσο δυσκολο.Πηγαινω σε ψυχολόγο αλλά δεν του έχω μιλήσεις για αυτόν το φόβο γιατί φοβάμαι μην νομίζει ότι είμαι τρελη βέβαια ξέρω ότι πρέπει να του μιλήσω.Παντως έχω αγχωθει πάρα πολύ ,δεν ξέρω τι εχω