Δυσκολεύομαι στη κοινωνικοποίηση
Αρχικα να σας πω οτι συνηθως ειμαι ενας αρκετα ησυχος ανθρωπος,συνεργασιμος και απο οτι μου λενε τουλαχιστον ειμαι αρκετα ευγενικη. Πασχω απο οριακη διαταραχη,κυκλοθυμια, ΓΑΔ και καταθλιψη. Οπως καταλαβαινετε η οριακη διαταραχη και η κυκλοθυμια με δυσκολευουν πολυ στο να κοινωνικοποιηθω, να κανω φιλους, σχεσεις και τελευταια δυστυχως να βρω δουλεια. Ημουν παντα κλειστη σαν χαρακτηρας και υπερευαισθητη, δεν εκανα ευκολα φιλους. Λογω δυσκολιων στην εφηβεια περασα καταθλιψη, με φοβιες εμμονες, μερικες φορες παρανοια και κρισεις πανικου οποτε και παλι οι σχεσεις μου ηταν ελαχιστες και η επικοινωνια με συνομιλικους σχεδον ανυπαρκτη. Οταν συνηλθα απο αυτη τη φαση της ζωης μου που κρατησε χρονια ειχα αποδιοργανωθει αρκετα. Εχω ενα μονιμο αισθημα κενου και δεν μπορω να νιωσω ευχαριστηση απο τις κοικωνικες συναναστροφες. Επισης πολλες φορες δεν ξερω τι να πω για να προσεγγισω ατομα γτ το μυαλο μου ειναι αδειο. Σε πολλους ανθρωπους φαινομαι απομακρη η κρυα και αναισθητη αλλα αυτο δεν ειναι αληθεια. Το ξερω γιατι στεναχωριεμαι παντα υπερβολικα με τα προβληματα των αλλων και τα νιωθω σαν δικα μου. Φετος καταφερα μετα απο οχτω χρονια να παρω το πτυχιο μου(λογω επισοδειων καταθλιψης) και ξεκινησα να ψαχνω για δουλεια. Στην τελευταια δουλεια που πηγα απαιτουσε επικοινωνια με τον πελατη, που με δυσκολευε αρκετα γιατι επρεπε να μιλαω συνεχεια με κοσμο πραγμα που μου δημιουργει ανησυχία και πολυ ενταση. Παρολα αυτα το προσπαθησα πολυ και με την ευγενεια μου προσπαθουσα να καλυψω ολα τα αλλα. Εφυγα γτ τα αφεντικα μου φεροταν ασχημα αλλα ενα απο τα πραγματα που μου ειπαν και μου εμεινε ειναι οτι ενω μαθαινω αρκετα ευκολα, ειμαι νωχελικη,απαθης και εντελως απρόσωπη.
Επιπροσθετως οι γονεις μου που δεν ενδιαφερθηκαν ποτε να μαθουν τι μου συμβαινει και δεν εχουν ερθει ουτε μια φορα στο γιατρο η την ψυχολογο. Με βλεπουν οτι ειμαι συνεχεια σπιτι και δεν βγαινω και πιστευουν οτι ειμαι μια κακομαθημενη τεμπελα και αρχιζουν το κυρηγμα "βγες εξω, βρες δουλεια , βρες γκομενο, σταματα τα χαπια απλα τεμπελα εισαι." οτι δηλαδη τα κανω επιτηδες ολα αυτα επειδη ειμαι κακομαθημενη. Εχω προσπαθησει να τους εξηγησω τι μου συμβαινει και οτι πολλες φορες φοβαμαι πολυ αλλα αντιδρουν ασχημα. Μονο μια φιλη εχω που με καταλαβαινει.
Ευχομαι να ηταν αλλιως τα πραγματα, να μου ηταν πιο ευκολο να συναναστρεφομαι με ανθρωπους. Νιωθω οπως πιστευω και αρκετα αλλα μελη εδω μεσα οτι δεν μου δινεται μια ευκαιρια απο τον κοινωνικο περιγυρο να με γνωρισουν καλυτερα. Φυσικα δεν ειναι μονο δικη τους η ευθυνη, ειναι και η φυση της καθε διαταραχης που στην ουσια μας οδηγει να σαμποταρουμε τον εαυτο μας.
Ηθελα να τα γραψω ολα αυτα για να βγουν απο μεσα μου γιατι πολλες φορες με πνιγουν. Τα εχω συζητησει φυσικα με το γιατρο μου και την ψυχολογο μου οι οποιοι μου ειπαν οτι ολοι οι ανθρωποι ειναι διαφορετικοι και δεν γινεται να ειμαστε ολοι κοινωνικοι και να συναναστρεφομαστε ευκολα με τους αλλους αλλα αυτο δεν συμαινει οτι δεν εχουμε αλλα θετικα χαρακτηρηστικα. Φυσικα τους εμπιστευομαι και τους δυο αλλα ηθελα να μοιραστω αυτο το προβλημα με ανθρωπους που το περνανε και οι ιδιοι.