Ψυχοσωματικα προβλήματα?!
Από πού να ξεκινήσω και που να τελειώσω. Είναι τόσα πολλά αυτά που θελω να πω, που φοβάμαι μην σας μπερδέψω, μην ξεχάσω, μην..μην..μην..
Αρχικά καλημέρα, είμαι ο Κώστας. Νέος στο forum.
Λενε πως το διαδίκτυο πολλές εώς και όλες τις φορές που εχει να κανει με θεμα υγείας (σωματικό – ψυχολογικό), κάνει κακό. Στην παρούσα φάση και με σελίδες σαν αυτή, μονο καλό μπορει να κανει, γτ εχει να μιλήσεις, να παρεις απόψεις, να μοιραστείς κτλπ.
Στο θέμα…
Πριν περίπου ένα χρόνο και ενώ ήμουν για καφε με φίλο, εκεί που καθόμουν, ένιωσα σαν να φεύγει η γη κατω από τα πόδια. Νομιζα κυριολεκτικά πως θα λιποθυμήσω. Δεν το είχα νιώσω ξανα.
Από εκεινη την μέρα άρχισαν όλα. Δεν είπα κατι στον φίλο μου, ενώ ειχα τρομάξει απίστευτα. Νομιζα πως θα πέσω κατω, θα γίνω και ρεζίλι.
Πήγα σπίτι με μουδιάσματα στο πρόσωπο και στο κεφάλι. 2 μέρες (Σαββατοκύριακο), να μην θελω να σηκωθώ από το κρεβάτι. 2 μερες ημουν ξαπλωμένος και κοιμόμουν. Σηκωνόμουν για λίγο για να φαω (εάν έτρωγα).
Για να μην τα πολυλογώ, εννοείτε έκανα εξετάσεις, αιματος, αξονική, μαγνητική (με δική μου επιθυμία), 2 παθολόγοι δεν βρήκαν τπτ (μου είπαν ότι είναι ψυχολογικό), έπειτα και σε νευρολόγο τα ίδια.
Από τότε παιδια, έχω ζαλάδες, πονοκεφάλους, σφίξιμο στον αυχένα, μουδιάσματα, δεν έχω καθόλου όρεξη, ζωντανια, δεν εχω αυτή την σπίθα που γουσταρεις το αύριο.
Καποιες στιγμές νιώθω σαν βελόνες στο κεφάλι, σαν ότι θα εκραγεί, έντονοι πονοκέφαλοι και ζαλάδες. Καποιες φορές ταχυκαρδίες, νιώθω ότι θα τρελαθώ.
Υπαρχουν στιγμές που νομίζω θα σκάσω μεσα στο σπίτι και με πιάνει δύσπνοια.
Μηνες τωρα.. ΜΗΝΕΣ, είναι μαρτύριο να σκεφτεσαι ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ, ΟΛΗ ΜΕΡΑ (χωρίς υπερβολή) πως κατι έχεις. Να ξερεις ή να θες να πιστεψεις πως είναι ψυχολογικό. Να το σκέφτεσαι όλη μερα. Να μην μπορείς να το βγαλεις από το μυαλό σου.
Να πονάς, να ζαλίζεσαι, να νιώθεις μουδιάσματα, πανικό, να εισαι σε μια κατάσταση απελπισίας.
Και? ΤΙ κανεις? Πως προχωράς? Εκανα μερικές επισκέψεις σε ψυχολόγο. Ειλικρινα δεν ξερω γιατι πήγα. Δεν ρωτούσε πολλα, δεν έδωσε συμβουλες, δεν… δεν…
Φοβάμαι να κάνω πράγματα γιατι νομίζω πως θα με πιάσει πανικος, θα με πιασει το τρέμουλο στα πόδια, ότι φευγει η γη, η αίσθηση της λιποθυμίας. Το μουδιασμα στο κεφαλι και ο πονοκέφαλος (όχι ο κλασικός, αυτος που θα σου περάσει με ένα παυσιπονο, νομίζω το έχουν περιγράψει κι αλλοι), εχει γίνει κολλητός μου.
Να μην έχεις ζωντανια? Την σπίθα της ζωής? Στο ξαφνικό? Και απλα να ανησυχείς? Πως θα ζήσουμε ετσι? Όταν βγαίνω και ξεχνιέμαι (όσο μπορώ), περνάω όμορφα. Αλλα ποτέ δεν φεύγει.
Θελω ξανα αυτή την σπίθα της ζωής παιδια. Όχι να σκέφτομαι από το ΠΡΩΙ εως το ΒΡΑΔΥ, πόνους, ότι πλεον δεν ειμαι καλα σωματικά, ψυχολογικα, άρνηση, κτλπ.
Τι να κανω? Ειλικρινα είμαι σε άσχημη κατασταση. Που να απευθυνθώ? Σε ψυχολόγο? Σε ψυχίατρο?
Ηθελα να πω περισσότερα και να περιγράψω περισσότερα, αλλα ήδη βγήκε μεγάλο το κείμενο. Ζητάω συγγνώμη αν σας κούρασα. Αλλα η αγωνία.. ο φόβος..
Σας ευχαριστώ.
Καλές γιορτές