Ψυχική Υγεία & Σωστός Γιατρός. Πως τον ξεχωρίζεις?
Καλησπέρα παιδιά. Πριν μερικές μέρες άνοιξα ενα post σχετικά με τα ψυχοσωματικά προβλήματα. Αυτο το επίπονο και μερικές φορες έως συνέχεια κουραστικό θεμα για όλους μας.
Καποια στιγμή μεσα στο καλοκαίρι ειχα παει σε ψυχολόγο. Πρώτη φορά. Δεν ήξερα τις διαδικασίες, δεν βοήθησε καθόλου, στην 4η ή 5η συνεδρία, μου ειπε οτι δεν υπάρχει λόγος να συνεχίσω, οτι ειμαι καλα κτλπ.
Whaaaaat? Δεν εκανε καν ερωτησεις για παιδικα χρόνια, δεν εψαξε. Το άφησα κι εγω με το σκεπτικό πως θα περασει.
ΔΕΝ πέρασε φυσικα, ίσα - ίσα έγιναν χειρότερα.
24 του μηνάς, πριν δλδ 3 μέρες πήγα σε νεο ψυχολόγο. Του είπα την ιστορία με την πρώτη ψυχολόγο και δεν το πίστευε ο άνθρωπος.
Σημείωση: Η πρώτη ψυχολόγος, ήταν του νοσοκομείου, ο δεύτερος ιδιώτης.
Και τώρα έρχεται η ερώτηση. Πότε καταλαβαίνουμε ότι ο ψυχολόγος, μας κανει? Απο τι? μετα απο πόσες συνεδρίες.
Σίγουρα αυτο το καταλαβαίνει ο καθενας μας με την πορεία, αλλα πόσο χρόνο να δώσω?
Ημουν ανάμεσα στον ψυχολόγο που παω τωρα (αυτη την 1 φορά), ο οποίος βρίσκεται στο ίδιο νησί με εμενα, και μια ψυχίατρο - ψυχοθεραπεύτρια που θα γινόταν μεσω skype. Ήμουν σε δίλημμα τι να επιλέξω. Ποιον ειδικό?!