Μία βοήθεια απο κάποιον έμπειρο παρακαλώ!
Καλησπέρα.Θα ήθελα τη βοήθεια απο κάποιον.Πριν 4-5μέρες άρχισα να νιώθω οτι πέφτω πολύ ψυχολογικά.εδώ και 2 μέρες μου έχει καρφωθεί στο μυαλό η ιδέα οτι μπορεί να είμαι το μοναδικό όν μέσα στο σύμπαν και οτι όλα είναι στη φαντασία μου.Δηλαδή ασπούμε οτι εγώ αυτή τη στιγμή υπάρχω κάπου(πχ στο σύμπαν) κατα κάποιο τρόπο.Σάν ενέργεια;σαν άνθρωπος θα σας γελάσω και οτι ότι έχω βιώσει είναι φτιαγμένο απο εμένα.Επίσης σκέφτομαι πως όταν πεθάνω εδώ θα ξυπνήσω κατα κάποιο τρόπο στο σύμπαν και θα αιωρούμαι στο άπειρο για ΠΑΝΤΑ.Στο παρελθόν και ειδικά όταν έκανα μπάνιο(δεν ξέρω γιατί) σκεφτόμουν περι θανάτου-Θεού-άπειρου και με έπιανε κρίση πανικού για λίγη όμως ώρακαι μετά όλα καλά.Διάβασα οτι αυτή η θεωρία λέγετε solipsism.Θέλω να αναφέρω πως όλα αυτά ΔΕΝ τα πιστεύω πραγματικά.Είναι σαν σκέψεις που μου καρφώθηκαν στο μυαλό και καταλαβαίνω οτι είναι γελοίες.Απο την άλλη σκέφτομαι και άν μία στο εκατομμύριο ισχύει;Όλο αυτό μου προκαλεί τρομερό άγχος και πανικό και τώρα φοβάμαι πως έχω ψύχωση,σχιζοφρένια η κάτι τέτοιο τέλος πάντων και οτι θα το χάσω τελείως και θα είμαι μόνημα στον κόσμο μου και θα καταστραφεί όλη η ζωή μου και άλλα τέτοια.Το είπα σε ψυχίατρο και μου λέει δεν έχεις κάτι τέτοιο..Μάλλον μία μορφή OCD..μου λέει δεν είναι ούτε ψυχωση ούτε σχιζοφρένεια όυτε κάτι τέτοιο..Το μυαλό μου όμως με κάνει να νιώθω παρανοικό.
Είμαι 27 στα 28 άντρας και έχω περάσει αποπραγματοποίηση λόγο υπερβολικού στρες,φοβίες.είμαι υποχόνδριος και έχω στοιχεία ocd.
Επαναλαμβάνω οτι καταλαβαίνω οτι αυτές οι σκέψεις είναι βλακείες αλλα απο την άλλη σκέφτομαι και φοβάμαι οτι στο τέλος ίσως το πιστέψω και το χάσω τελείως..Είναι υπερβολικά τρομακτικό όλο αυτό που με έπιασε..Φοβάμαι οτι τρελαίνομαι.Φοβάμαι πως θα κάνει κανένα κλίκ το μυαλό μου και θα βυθιστώ στην παράνοια για πάντα..Το σκέφτομαι όλη μερα πως κάτι θα μου συμβεί και οτι έχω κάτι σοβαρό.
Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας.