Κάποτε ήσουν χαρούμενη...
Η φράση αυτή με έβαλε σε σκέψης όταν μου την είπε κοντινό μου πρόσωπο και της απαντώ μα πώς θα είμαι χαρούμενη με τόσα που μου συβμαίνουν;;;
Ξέρω ότι άλλοι περνάνε χειρότερα και πάλι καλά να λέω με αυτά που έχω, αλλά νιώθω ότι δεν πάει πουθενά, όλοι και όλα προχωράνε και εγώ όσο και να έχω δουλέψει μένω να κάνω κύκλους. Δουλειά που να μου αρέσει ή με καλά λεφτά να αυτονομηθώ δεν βρήκα. Οι σπουδές και τα μεταπτυχικά δεν βοήθησαν και δεν έχω γνωριμίες ούτε για δουλειά ούτε για κοινωνική ζωή και φίλους. Έχω ξεκινήσει ένα ακόμη μεταπτυχιακό με παρότρυνση της μητέρας μου για να έχω κάτι ν κάνω(γι'αυτο θεωρώ μου είπε να το κάνω) και νιώθω μια απάθεια. Κάποτε το διάβασμα και άλλα πράγματα, για μένα παρα τη δυσκολία του δεν με τρόμαζε, τώρα είμαι κάτω από την κουβέρτα, δεν μπορώ να συγκεντρωθω, φοβάμαι. Απλά υπάρχω.
Μπορώ να μείνω ξαπλωμένη και να σκέφτομαι διάφορα, να είμαι στο ιντερνετ και να βγαίνω από το σπιτι μονο για το σούπερ μάρκετ. Μέσα στη μέρα μπορεί να πω δύο κουβέντες με την αδελφή μου που μενουμε μαζί και αυτό. Είναι στιγμές που λέω ότι τίποτα δεν έχει νόημα και κάποιες συνέρχομαι κάπως και προσέχω λίγο τον ευατό μου (να κανω κανα μπάνιο).
ίσως φταίει που έγινα 30 λέω, αλλά και πριν δεν με έλεγες και τον πιο χαρούμενο άνθρωπο. Τα ανορεξικά και τα βουλιμικά επισόδεια τα ξεπέρασα, οπότε σκέφτομαι ότι υπάρχει λίγη δύναμη μέσα μου...μάλλον. Όμως γιατί δεν την βρίσκω. Απορρώ πως κάποιοι άνθρωποι μπορούν να ζουν την κάθε μέρα και για μένα είναι όλες ίδιες, απλά περνάνε και απλά γερνάω και ό,τι και να κάνω(που δεν μπορώ να κάνω και πολλά όπως έχει αποδειχθέι) δεν γίνεται κάτι.
Υπήρξαν στιγμές που έιπα στη μαμά μου ότι θέλω να πεθάνω και ότι δεν αξίζω τίποτα αλλά μετά σκέφτηκα πως ξεστόμησα τέτοιες κουβέντες.
Δεν ξέρω από που να το πιάσω, ίσως να το αφήσω και ό.τι κάτσει που λένε ή πάλι τίποτα δεν θ γίνει.
(δεν ξέρω πόσο σημασία έχει αλλά οι γονείς μ χώρισαν όταν ήμουν 23 και δεν μ μιλάει ο πατέρας μου, βασικά ούτε καν με θέλει απο τα 21 και δεν υπάρχει επικονωνία μέχρι σήμερα, η οικονομικι κατασταση δεν είναι ιδιαίτερα ανετη με τόση φορολογία αλλά ούτε πεινάω αλλά δεν έχω και την άνεση ούτε να ξεκινήσω κάτι δικό μου ούτε να μείνω μόνη--αυτό δεν έγινε ποτε)