Διακοπή ψυχοθεραπείας λόγω στίγματος
Απο τοτε που ξεκινησα ψυχοθεραπεια,οι γονεις μου,ο πατερας μου βασικα με επρηζε συνεχεια να σταματησω γιατι ελεγε οτι δεν το χρειαζομουν και οτι δινουμε τζαμπα λεφτα,συνεχεια εκανε σχολια του τυπου,παλι θα πας εκει?μας εχεις βαλει μεσα.....και αλλα.Να σημειωσω οτι ειχα βρει τον πιο οικονομικο ψυχολογο που υπαρχει και μαλιστα εκανα 3 φορες το μηνα η και 2 αντι για 4 που ειναι κανονικα.Δεν μπορουσα να πληρωνω εγω γιατι ημουν ανηληκη,ουτε τωρα μπορω να πληρωνω εγω γιατι ειμαι μονο 19 και διαβαζω ασταματητα γιατι ξαναδινω πανελληνιες οποτε δεν δουλευω αυτην την στιγμη.Απο παντα ο πατερας μου μου ελεγε χαρακτηρισμους πχ τρελη,θες ψυχιατρο,εισαι για το τρελοκομειο και αλλα ωραια.Κοινωνικο αγχος εχω αλλα απο το καλοκαιρι μαλλον λογω της αποτυχιας στις πανελληνιες πρεπει να επαθα καταθλιψη,ετσι ειχα περισσοτερο εκνευρισμο,αγχοςκλπ.Τοτε εκτος απο τον πατερα μου αρχισε και η μητερα μου τους γνωστους χαρακτηρισμους.Γενικα και οι γονεις μου και η αδερφη μου συνεχεια με κοροιδευουνε που πηγαινω σε ψυχολογο.Τωρα δεν μου λενε τοσο για το οικονομικο αλλα με κοροιδευουν ,μου λενε δεν χρειαζεσαι ψυχολογο,εισαι τρελη θες ψυχιατρο,πρεπει να πας σε ψυχιατρειο....Αυτα περα απο το γεγονος οτι με κανουν να θελω να σταματησω την ψυχοθεραπεια ωστε να μην με κοροιδευουν καθε φορα που πηγαινω,με κανουν ακομη να αγχωνομαι μην τρελαθω,μου εχει δημιουργηθει φοβια οτι θα παθω σχιζοφρενια οτι θα τρελαθω...το φοβαμαι παρα πολυ,κοιταψ συνεχεια τις ψυχικες ασθενειες για να δω αν εχω κατι σοβαρο και αγχωνομαι ακομη περισσοτερο.Εγω μονο με κοινωνικο αγχος εχω διαγνωστει και οταν ημουν μικρη ειχα ιδψ την οποια αντιμετωπισα,δεν εχω κατι αλλο.Ομως φοβαμαι παρα πολυ,το πρωτο μηνα μετα την αποτυχια στις πανελληνιες εκνευριζομουν τοσο πολυ οταν τσακωνομουν με τους γονεις μου που φωναζα,οταν τσακωνομασταν πετουσα πραγματα,χτυπιομουν,αυτο εγινε μονο τους πρωτους μηνες μετα την αποτυχια τις πανελληνιες,δεν το ξαναεκανα ποτε.Φοβαμαι μηπως τρελαθηκα,μηπως αυτο δεν ηταν απογοητευση λογω της αποτυχια της πανελληνιας αλλα κατι πιο σοβαρο πχ οριακη διαταραχη.Δεν ξερω φοβαμαι παρα πολυ κοιταω τα συμπτωματα των ψυχικων διαταραχων και αγχωνομαι περισσοτερο,φοβαμαι παρα πολυ μην τρελαθω,κοντευει να μου γινει εμμονη.Δεν ξερω,σκεφτομαι να σταματησω και την ψυχοθεραπεια γιατι καθε φορα που πηγαινω στην συνεδρια μου λενε σχολια πχ εισαι τρελη,πας στον τρελογιατρο.. και οταν τα ακουω γινομαι χειροτερα,μου λενε κιολας οτι πηγαινω τζαμπα και οτι δεν μου κανουν τιποτα οι ψυχολογοι και απογοητευομαι γιατι εγω πραγματικα προσπαθω στην ψυχοθεραπεια