Γεια σας,
είναι λίγο αστείο το ότι κάθομαι εδώ και δέκα λεπτά και δεν ξέρω πώς να ξεκινήσω, γι αυτό θα πάρω μια μεγάλη ανάσα και θα τα πάρω από την αρχή.
Πάντα ήμουν τέρας αναισθησίας σε βαθμό που όλοι με κορόιδευαν. Εφτασα σε σημείο που είχα μια κύστη στον πνεύμονα και παρόλο που με ετρεχαν από αξονική σε μαγνητική και τουμπαλιν, εγώ ''αγχώθηκα'' μόνο επειδή ήθελα να πάω ταξίδι και ο γιατρός μου δεν με άφηνε γιατί έπρεπε να χειρουργηθώ... Σε τέτοιο βαθμό αναίσθητη σας λέω...
Και μετά συνέβη... 2005..Διεγνώσθη στον πατέρα μου.
"Καρκίνος, είπε ο γιατρός, στο πάγκρεας. 6 μήνες ακόμα"
Ομολογώ ότι μου έκανε τρομερή εντύπωση το πώς ο γιατρός "έπαιζε" με το βιολογικό ρολόι του πατέρα μου, αλλά ήμουν αισιόδοξη. Κίνηση πρώτη: το έψαξα στο νετ. Οκ, δεν μπορώ να πω ότι βρήκα και τα πιο αισιόδοξα γραπτά, αλλά είχα ελπίδα.
Το πρώτο βράδυ δεν μπόρεσα να κοιμηθώ. Ένιωθα τον κόσμο να γκρεμίζεται κάτω από τα πόδια μου. Ήμουν 21 και ο "μπαμπάκης" μου ήταν τα πάντα για μένα. Να μη σας τα πολυλογώ, δεν το έδειξα ποτέ. Με τη μητέρα μου κουρέλι και τον αδερφό μου να ζει στην άγνοιά του, ώντας 15 ετών, έπρεπε κάποιος να είναι δυνατός. Και ήμουν. Πέρασα 6 μήνες (έκπληξη νο2 όταν ο γιατρός έπεσε μέσα με τρομακτική ακρίβεια), σε νοσοκομεία, τον έβλεπα να τον "τρώει" μέρα με τη μέρα και τέλος πάντων ήμουν "άνετη" και "δυνατή" μέχρι και το τέλος. Δεν έκλαψα, δεν πένθησα. Έπρεπε να στηρίξω τους υπόλοιπους.
Πέρασε πέρασε ο καιρός, μέχρι που γνώρισα τον νυν σύντροφό μου. Φοιτητής στην επαρχία, ήταν ευκαιρία για μένα να φύγω από την Αθήνα, να ηρεμήσω λίγο. Και βρέθηκα στην Ξάνθη, Απρίλιο του 2008. Και την επόμενη μέρα της άφιξής μου, ξεκίνησε το μαρτύριο...
Πόνος, σαν τσίμπημα στο επιγάστριο. Ακτινογραφία στο νοσοκομείο. Καθαρή. Εξετάσεις αίματος. Καθαρές. Δεν περνούσε όμως. Το ψαξα στο νετ. Κάπου έλεγε ότι ήταν σύμπτωμα ακόμα και για καρκίνο στα ηπατικά. Τρελάθηκα. Πήγα σε γαστρενερολόγο. Χτυπιόταν ο δόλιος ότι είναι κρίση άγχους. Δεν με έπεισε. Υπέρηχος. Καθαρός. Γαστροσκόπηση. Καθαρή. "Θέλω να κάνω αξονική", του είπα. Καθαρή...
Με παρακάλεσε να ηρεμήσω. Μετά από ένα μήνα, ένα πρωί ξύπνησα χωρίς πόνο. Ναι, σιγά που θα ήταν τόσο εύκολο.
Διάρροιες. Ξαναπήγα στον γαστρεντερολόγο. "Κολονοσκόπηση", μου είπε γελώντας, νομιζοντας ότι δεν είμαι τόσο τρελή. Την έκανα. Μαντέψτε...Καθαρή.
Πέρασε κι αυτό. Μετά ξεκίνησαν οι πονοκέφαλοι. Κάθε μέρα, αγκαλιά με τα παυσίπονα μου. Μετά μούδιαζε το πόδι μου. "Σκλήρυνση", έλεγα στον φίλο μου κλαίγοντας. Με έτρεχε σε νευρολόγο. Ήμουν καλά. Η μητέρα μου φώναζε να πάω σε ψυχίατρο. "Είμαι καλα, έλεγα, και αν πάω θα μου δώσει χάπια, και αν αρχίσω να χαπακώνομαι από τα 23 μου, ζήτω που καήκαμε, στα 35 μου τι θα γίνει;"
Μετά πέρασε ένα δίμηνο ηρεμίας. Ένα αφροδίσιο μόνο με παίδευε αλλά ήμουν καλά.
Και τώρα, μετά τις γιορτές άρχισε πάλι. Δύσπνοια και ταχυκαρδίες. Πέρασε. Πονοκέφαλοι. Πέρασαν, ή τουλάχιστον ελατώθηκαν σε μεγάλο βαθμό. Τώρα τα τελευταία είναι βουλωμένα αυτιά,δυσκαμψία στον αυχένα, μουδιάσματα στο πρόσωπο, μουδιάσματα στα ακροδάχτυλα. Ο ωρλ λέει ότι τα αυτιά είναι οκ, ο παθολόγος γκρίνιαζε για μια μικρή ιγμορίτιδα, είδα και οφθαλμίατρο ο οποίος βρήκε πίεση 22 στο μάτι. Όσο για τα μουδιάσματα, έχω ραντεβού σε λίγες μέρες με νευρολόγο. Δεν ξέρω αν και αυτά είναι από το αγχος μου, ή εδώ υπάρχει πρόβλημα, θα δείξει, αν και δεν θέλω να μπω στη διαδικασία μαγνητικής στο κεφάλι και όλα αυτά, τρέμω και μόνο με την ιδέα, αλλά νομίζω κάτι πρέπει να γίνει.
Φοβάμαι, και πάντα για το χειρότερο. Μια φίλη ψυχολόγος, από τα λίγα που της είπα λέει ότι δεν πένθησα και ότι όλα αυτά έχουν τη ρίζα τους στον θάνατο του πατέρα μου. Δεν ξέρω, μπορεί. Αλλά δυστυχώς, τα λεφτά για ψυχίατρο δεν τα έχω. Το θέμα είναι όμως ότι αισθάνομαι ότι τρελαίνομαι. Δεν θένω να βγαίνω από το σπίτι, πέρασα 40 μέρες μέσα με πιτζάμες. Αυτό έχει αντίκτυπο και σε μενα και στους φίλους μου, και στη σχέση μου ακόμα. Πραγματικά νομίζω ότι αρχίζω να περνάω στην άλλη όχθη και κανείς δεν μπορεί να καταλάβει ότι ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΡΡΩΣΤΗ και δεν το κανω για να τραβήξω προσοχή. Θέλω απλά να περάσει...
Μακρυγόρησα και σας ζητώ συγγνώμη...
Ήταν να μην πάρω φόρα...