Εμμηνόπαυση και κατάθλιψη
Καλησπέρα σε όλους! Θα ήθελα τη γνώμη κάποιου που τυχόν έχει αντιμετωπίσει αντίστοιχο πρόβλημα. Είμαι 36 ετών, στα 31 μου διαγνώστηκα με μία σπάνια μορφή καρκίνου που οδήγησε σε μακρόχρονη θεραπεία με χήμειο και ακτίνες. Όλα δείχνουν καλά από αυτό το κομμάτι, με εξαίρεση την πρόωρη εμμηνόπαυση που μου έφερε.
Εδώ και 2μιση χρόνια προσπαθούσα να βρω μία λύση, είχα απευθυνθεί σε λάθος γιατρούς, μέχρι να βρω τους κατάλληλους, όπου μου συνέστησαν ορμονική υποκατάσταση, ώστε τα συμπτώματα να γίνουν πιο ήπια.
Έχω περάσει τον τελευταίο χρόνο ψάχνοντας να βρούμε την κατάλληλη θεραπεία για τον οργανισμό μου, καθώς πολλές από αυτές απορρίφθηκαν επειδή μου έβλαπταν το συκώτι. Εν ολιγοις, έχουμε καταλήξει στα αυτοκόλλητα, τα οποία χρησιμοποιώ εδώ και περίπου 2 μήνες. Με βοηθούν αρκετά σε ένα κομμάτι, αλλά στα ψυχολογικά, όπως στρες, αϋπνία, διαταραχές διάθεσης, κλάματα, νεύρα, εξάψεις κλπ, νιώθω να είμαι χειρότερα.
Η συμβουλή του γυναικολόγου μου είναι να περιμένω ένα 3μηνο ακόμα, ώστε να δώσουμε τον χρόνο στη θεραπεία να δράσει συνολικά κ αν τα συμπτώματα παραμένουν στην ίδια ένταση να απευθυνθώ σε κάποιον ειδικό για χορήγηση αντικαταθλιπτικού. Υπάρχουν στιγμές που νιώθω πως δεν θα αντέξω για το τρίμηνο..
Να σημειώσω εδώ, πως όλο αυτό μου έφερε και ένα μεγάλο αριθμό πρόσθετων κιλών τα οποία και δυσκολεύομαι πολύ να χάσω. Εκεί που χάνω ένα, βλέπω να "ξαναπαίρνω" δύο και πάει λέγοντας..γυμνάζομαι, ακολουθώ διατροφή, όμως και πάλι δεν βλέπω να αλλάζει κάτι δραστικά, κάτι που επίσης με ζορίζει ψυχολογικά.
Υπάρχει κάποιος που έχει αντιμετωπίσει κάτι αντίστοιχο, που θα μπορούσε να μου προτείνει κ άλλους τρόπους που τον βοήθησαν να έχει καλύτερη διάθεση;