Originally Posted by
blackbird
Δεν ξέρω αν είναι κατάθλιψη ή όχι. Σίγουρα παίζει ρόλο και η εφηβεία. Το μόνο που ξέρω είναι πως όπως είναι το σύστημα των πανελληνίων και η νοοτροπία του "μόνο αν λιώσω στο διάβασμα θα περάσω" σου δημιουργεί πανικό και υπερβολική πίεση που αν τα πάρεις όλα στα σοβαρά θα σε οδηγήσει στο σημείο που είσαι τώρα. Το περνάνε πάρα πολλά παιδιά δυστυχώς. Δεν ξέρω τι να σε συμβουλέψω, αλλά σίγουρα πρέπει να κλείσεις τα αυτιά σου και να βρεις ένα τρόπο να αδειάσεις το μυαλό σου και να χαλαρώσεις. Με το άγχος δεν καταφέρνεις τίποτα, ούτε καν να συγκεντρωθείς και να αφοσιωθείς στον στόχο σου. Μπορεί να διαβάζεις όλη την χρονιά, να είσαι άριστος και στο τέλος από το άγχος να τα σκατώσεις. Μπορεί να διαβάζεις όμως συγκεντρωμένα με ένα νορμάλ χρονοδιάγραμμα και να αριστεύσεις στις εξετάσεις γιατί δεν θα σε πιάσει ο πανικός. Περισσότερο ρόλο σε αυτά τα θέματα παίζει η ψυχολογία. Και αν αποτύχεις ανθρώπινο είναι, δεν χάθηκε ο κόσμος! Υπάρχουν άνθρωποι που για να πετύχουν μια συγκεκριμένη σχολή (π.χ ιατρική) δίνουν 3 και 4 φορές. Μια φίλη μου έδωσε 3ις φορές, για μερικά μόρια την έχανε και στην 3η φορά αποφάσισε να πάει φαρμακευτική που ήταν η 2η επιλογή της. Και οι αποτυχίες μέσα στη ζωή είναι. Σε ωριμάζουν και σε βοηθούν να καταλάβεις τι ακριβώς θέλεις. Μην την φοβάσαι τόσο πολύ. Ίσως αυτός είναι ο λόγος που πελαγώνεις σε τέτοιο βαθμό και εκδηλώνεις αυτά τα συμπτώματα. Εσύ θα κάνεις ό,τι καλύτερο μπορείς και στη χειρότερη περίπτωση θα ξαναδοκιμάσεις την επόμενη χρονιά ακόμη πιο προετοιμασμένη. Αν και είμαι σίγουρη πως αν πάρεις τον χρόνο σου και χαλαρώσεις, αν σκεφτείς πιο ψύχραιμα και λογικά, θα καταφέρεις να διαβάσεις πιο συγκεντρωμένα και θα αποβάλεις το έντονο άγχος που σε ρίχνει στην απάθεια. Πάρε τα πάνω σου και αν δεις πως συνεχίζετε αυτή η κατάσταση μίλα στους γονείς σου αναλυτικά για να σε βοηθήσουν ψυχολογικά. Αν δεν καταλαβαίνουν και δεν ακούνε, ζήτα να μιλήσεις με έναν ειδικό για να σε βοηθήσει να ανέβεις. Όλα θα πάνε καλά. Μια κακή περίοδος είναι και θα περάσει. Ακόμα και τα πιο άσχημα περνάνε.:)