Πώς να διαχειριστείτε την σχιζοφρένεια
(Λίγα λόγια για το παρελθόν μου/κατάσταση τώρα)
Το 2016 ξεκίνησα να γίνομαι παρανοϊκός,νόμιζα ότι με παρακολουθούν,ότι στους τοίχους υπήρχαν κάμερες και βλέπανε κάθε μου κίνηση.
Αρχές του 2017 εκδηλώθηκαν οι πρώτες φωνές,και η λογική μου έλεγε πως εκτός από τις κάμερες υπήρχαν και μεγάφωνα.Οι φωνές ήταν πολλές, γυναικείες και αντρικές,και μου μιλούσαν/σχολίαζαν 24 ώρες το 24ωρο.Παλευα μόνος μου με την παράνοια και τις φωνές μέχρι τον Αύγουστο του 2017,όπου έχασα τον έλεγχο και χτύπησα την αδερφή μου. Ήρθε η αστυνομία, και με εισαγγελική μεταφέρθηκα σε μια δημόσια ψυχιατρική.Η αγωγή μου ήταν απλή,ολανζαπινη 20 mg και tavor. Αφου πήρα το εξιτήριο μετά από 3 εβδομάδες,η παράνοια είχε σχεδόν εξαφανιστεί,οι φωνές όμως όχι. Μετά από 7 μήνες σταμάτησαν οι φωνές ,συνεχίζοντας την ίδια αγωγή.Το καλοκαίρι του 2019 έγινε η 2η εισαγωγή στην ψυχιατρική επειδή σταμάτησα την αγωγή και ξεκίνησαν πάλι οι φωνές.Η αγωγή μου τώρα είναι:Ολανζαπινη 20 mg,Αριπιπραζολη (abilify) 20 mg και Xanax 0.25 για το άγχος.
Μερικές συμβουλές:
1. Οι φωνές ΔΕΝ υπάρχουν,ξέρω είναι δύσκολο να το επεξεργαστεί ένας σχιζοφρενής αυτό. Όταν φτάσετε στο σημείο να παραδεχτείτε στον εαυτό σας ότι οι φωνές είναι δημιούργημα του εγκεφάλου σας, θα μπορείτε να ξεχωρίσετε τις φωνές από την πραγματικότητα.
2. Να αγνοείτε τις φωνές.Οσο περισσότερο σημασία δίνετε στις φωνές,τόσο περισσότερο θα σας κάνουν ζημιά (συγκέντρωση,διάθεση κλπ)
3. Εμπιστευτείτε τον ψυχίατρό σας και την φαρμακευτική αγωγή.Ο γιατρός δεν είναι κακός,και ούτε θέλει να σας βλάψει.