Originally Posted by
oboro
Το περασμενο καλοκαιρι αγορασα 2 ανεμιστηρες που αν και πολυ καλοι, κανουν αρκετο θορυβο ακομα και στο χαμηλο, πραγμα που στην ερευνα αγορας δεν ειχα υπολογισει. Εχουν βεβαια και μεγαλη ισχυ. Ε λοιπον αυτο που ανακαλυψα ειναι πως με το να μετατρεπεται το ζεστο ως πολυ ζεστο διαμερισμα σε C-130, εγκαθιδρυεται τροπον τινα μια ατμοσφαιρα κατανυξης καπως αλλοκοτη αλλα εξοχως χαλαρωτικη. Μια παρομοιωση που σκεφτηκα ειναι πως μοιαζει με το γουργουρισμα μιας γατας με τη διαφορα πως αντι να γουργουριζω εγω, γουργουριζει ολο το δωματιο λολ. Αυτο μου θυμιζει πως απο μικρος ακομα, οταν με ξυπνουσε θορυβος απο δημοσια εργα ηταν ενα γλυκο περισσοτερο ξυπνημα οπως το ειδυλλιακο απο τους ηχους της φυσης, και μεταξυ υπνου και ξυπνιου ειδικα ειχε μια νανουριστικη επιδραση ιδιαιτερα ευχαριστη, μεθυστικη ακομα. Ενω ας πουμε γαβγισματα σκυλων, κορνες η καποιοι ντελαληδες λειτουργουσαν περισσοτερο σαν αλαρμ. Μεγαλη αγαπη για κομπρεσσερ και σβουρες/τροχους, οχι ομως για τρυπανια που παλι λειτουργουν σαν αλαρμ, υποψιαζομαι λογω του υψισυχνου θορυβου που δημιουργουν που ειναι αρκετα μακρια απο την φασματικη ομοιομορφια του λευκου θορουβου που λες κι εσυ.
Περα απο το λευκο θορυβο σε εμενα επαιζε ρολο και το στοιχειο της επαναληψης/ρυθμικοτητας ειδικα στο κομματι που εχει υψηλες συχνοτητες (οπου το κομπρεσσερ ειναι ρυθμικο τοσο στις χαμηλες οσο και στις υψηλες συχνοτητες, ενω το τρυπανι εχει βασικα συνεχες output.) Γενικα καποιο μιγμα λευκου υποβαθρου σαν βαση με ρυθμικοτητα σε ο,τι υψισυχνο εχει επιπλεον φαινεται πως ειναι το μυστικο.
Χαχα, δεν το πιστευω πως τα γραφω ολα αυτα. Ειναι ζητημα αν τα εχω αναφερει σε ανθρωπο στο ριαλ εστω και δυο φορες. Οι λογοι φυσικα, ευνοητοι: ζουμε σε μια κοινωνια που περιθωριοποιει τα πασης φυσεως "φρικια". Δεν εχει σημασια αν προκειται για χαρακτηριστικα μεγαλα η μικρα, αν προκαλουν δυσλειτουργια στο ατομο ακομα και αν αποτελουν κινδυνο για τους αλλους (που 99.9% φυσικα δεν συμβαινει). Ο κοσμος απλα φοβαται οτι θα κολλησει. Θα φρικιο-νοσησει...