Δεν ξέρω τι τίτλο να βάλω!!
Καλησπέρα σας !!! Αρχικά ελπίζω να είστε όλοι υγιείς !! Θα ήθελα να σας ρωτήσω κάτι που με έχει κάπως προβληματίσει για να ακούσω μια γνώμη.
Το θέμα μου είναι το εξής: Από μικρός καθότι είμαι από πολυμελή οικογένεια έπρεπε γενικά αν υπήρχε ένα πρόβλημα να το παραβλέψουμε για να προχωρήσουμε . Λογικό μου φαινόταν αν οι γονείς έχουν πόσα παιδιά και δουλεύουν κιόλας δύσκολα μπορούν να δώσουν την απαραίτητη προσοχή οπότε δεν με πείραζε. Μεγαλώνοντας όμως ήθελα να λύνω τα προβλήματα μου δεν μου άρεσε απλά να υπάρχουν προβλήματα που δεν έχει κατασταλάξει μέσα μου το πως θα πρέπει να τα αντιμετωπίσω (Ίσως το ότι ασχολήθηκα με τα μαθηματικά να έπαιξε ουσιώδη ρόλο ). Αλλά με την οικογένεια και για κάποιο λόγο και με φίλους δεν μπορώ να συζητήσω κάποιο πρόβλημα απλά το αγνοούν.
1ο Ερώτημα : Μπορώ να τους κάνω να καταλάβουν κάπως ; Παρατηρώ ότι ίσως είναι κάτι που δεν μπορούν να αντιληφθούν και άρα να πράξουν ανάλογα. Θα ήθελα μια γνώμη.(Επίσης δεν τους κατηγορώ για τίποτα θεωρώ ότι κάποιοι αν δεν έχουν μάθει να μοιράζονται ένα πρόβλημα δεν είναι σε θέση να καταλάβουν πως είναι κάποιος να θέλει να το κάνει ).
2ο Ερώτημα : Μια " λύση " για να μην σκέφτομαι όλα αυτά ήταν η εξής σκέψη . Έχω ένα πρόβλημα και δεν μπορώ να το επιλύσω ούτε μπορώ σε κάποιον να το εκφράσω . Το ότι δεν μπορώ να το επιλύσω η μόνος μου η μέσω τρίτων σημαίνει ότι πρέπει να περιμένω και να επιδεινωθεί . Το να περιμένω να επιδεινωθεί σημαίνει ότι πρέπει να είμαι έτοιμος και για το χειρότερο σενάριο. Αποτέλεσμα αυτού είναι να γίνω πάρα πάρα πολύ απαισιόδοξος άνθρωπος συνεχώς σκέφτομαι το χειρότερο και πλέον δεν μου αρέσει καθόλου θέλω να σταματήσω να σκέφτομαι έτσι και δεν μπορώ καθόλου. Δεν λέω και η απαισιοδοξία βοήθησε με τον τρόπο της αλλά πρέπει να αλλάξει κάπως. Έχει να προτείνει κάνεις κάποιο τρόπο.
Σας ευχαριστώ!! Να προσέχετε εσάς και τους δικούς σας!!!