Πιθανοτατα επικυνδινη κοιλιακη ταχυαρρυθμια
Καλησπερα σε ολα τα μελη.
Εχω γραψει και παλαιοτερα πολλες φορες οτι ταλαιπωρουμε απο ταχυκαρδιες και εκτακτες συστολες.
Ομως τα τελευταια χρονια εχω νιωσει μια επικυνδινη αρρυθμια.
Συγκεκριμενα εκει που η καρδια χτυπα κανονικα για 5-7 δευτερολεπτα αρχιζει και χτυπα πολυ γρηγορα και καπως "αδυναμα" αν μπορω να το περιγραψω σωστα και εκεινη την ωρα νιωθω την καρδια μου σαν να παθαινει πολλες εκτακτες συνεχομενες. Ομως δεν ειναι εκτακτες. Ειναι ριπες εκτακτων 100%.Το λεω με τοση σιγουρια γιατι στο τελευταιο επεισοδιο επιανα τον παλμο μο υεκεινη την ωρα . Ειναι συνεχομενος γρηγορος παλμος και αδυναμος καταλαβαινω οτι προερχεται απο αλλη εστια της καρδιας. Μετα απο αυτα τα δευτερλεπτα ο παλμος επανερχεται στο κανονικο. Εκεινη την ωρα περα απο την πολυ ασχημη αισθηση της αρρυθμιας δεν νιωθω ζαλη η αλλο συμπτωμα.
Αυτο το εχω παθει περιπου 7-8 φορες τα τελευταια 10 χρονια και. το επαθα και πριν 3 ημερες,
Εχω διαβασει οτι αυτο ονομαζεται κοιλιακη ταχυαρρυθμια η μη εμμενουσα κοιλιακη ταχυκαρδια (NSVT).
Ειναι κακοηθεις αρρυθμια δυστυχως, το προβλημα ειναι οτι δεν την εχω καταγραψει σε κανενα χολτερ γιατι μπορει να την παθω σημερα, μπορει μετα σε 1 βδομαδα μπορει και σε 1 μηνα η σε 1 χρονο.
Εχετε νιωσει ποτε κατι παρομοιο? Ο καρδιολογος μου ετσι οπως του το περιγραψα ειπε οτι μπορει να ναι αυτο αλλα μπορει και να ναι ριπες υπερκοιλιακης ταχυκαρδιας. Ετσι ομως οπως το νιωθω εγω μαλλον προκειτε για NSVT, κι αν επιβεβαιωθει αυτο θα μπλεξω με ablation και αλλες επιπονες εξετασεις.
Εχω κανει απειρα καρδιογραφηματα και το τελευταιο μου τριπλεξ ηταν πριν 3 μηνες.