Originally Posted by
george1520
Συνήθως αυτή την συμπεριφορά την αναπτύσσουν άνθρωποι που δέχτηκαν ή δέχονται αυστηρη κριτική από γονείς ή από κάποιον άλλον. Εγώ όταν έχω πρόβλημα εντοπίζω την ρίζα του και από εκει αρχίζω να ψάχνω την λύση. Προσπάθησε να θυμηθείς ποιος άνθρωπος δεν ήταν ποτέ ευχαριστημένος μαζί σου, ποιος ήθελε κι άλλα, ποιος σε μείωνε ποιος είχε αρνητική συμπεριφορά απέναντι σου. Όταν βρεις τον "τοξικό" άνθρωπο τότε αρχίζεις σιγά σιγά να του ρίχνεις ευθύνες για τον τρόπο που συμπεριφερεσαι - σκέφτεσαι και μπαίνεις στην διαδικασία για να βρεις τον εαυτό σου και να τον δεις όπως πραγματικά είναι. Ξέρω πως είναι γιατί έτσι είμαι (ήμουν χειρότερα πριν την ψυχοθεραπεία) με τον εαυτό μου και το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης το έχει η μητέρα μου που με απέρριπτε από παιδί και με μείωνε. Θα σου πρότεινα να αρχίσεις ψυχοθεραπεία και μέσα από αυτή θα μάθεις να αγαπάς τον εαυτό σου, δεν θα επηρεάζεσαι από την γνώμη των υπολοίπων και κυρίως θα δίνεις ότι μπορείς χωρίς να σκέφτεσαι πάντα ότι είναι λίγο (στα μάτια των άλλων).