Originally Posted by
Antonis8
Ο καρδιολόγος μου μου έχει πει ότι δεν είναι αξιόπιστοι γιατί πιάνουν συνήθως τον παλμό από τον καρπο ή τα χέρια αλλά αυτός που έχω και πολλοί παρόμοιοι ,μπορείς να τους βάλεις και στο στήθος,γκουγκλαρε να βρεις. Στο εξωτερικό είναι αρκετά διαδεδομένη μέθοδος , ιδίως με το apple watch που είναι και εγκεκριμένο από τους περισσότερους καρδιολόγους και εκτελεί καρδιογράφημα κανονικά. Αλλά δεν αξίζει γιατί και οικονομικό ρολόι να βρεις, πρέπει να έχεις απαραίτητα iphone. Καρδιογραφο τσέπης μπορείς να βρεις και από 100 ευρώ.
Εμενα αναγνώρισε μερικές έκτακτες θέσης και το χρησιμοποίησα και στη γιαγιά μου και έπιασε και σε εκείνη όταν είχε συμπτώματα. Γενικά είναι χρήσιμο εργαλείο αν έχεις ανάλογα θέματα, και μπορεις να εκτυπώσεις ή να στείλεις ηλεκτρονικά το καρδιογραφημα στον γιατρό σου. Οι περισσότεροι είναι μονοκαναλοι βέβαια, αλλά υποτίθεται ότι θεωρείται ως ένα απλό βοήθημα στο σπίτι για να μπορείς να δίνεις πιο ακριβή εικόνα στο γιατρό σου αν τα συμπτώματα σου δεν συμβαίνουν συνέχεια αλλά σποραδικά.