ΙΣΩΣ ΔΙΠΟΛΙΚΗ ΔΙΑΤΑΡΑΧΉ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΊΣΩ
Καλησπέρα σε όλους! Είμαι νέο μέλος εδώ και χρειάζομαι μια βοήθεια. Έχω έναν αδερφό 27 χρόνων, πάντα ήταν πιο ήσυχος κ πιο ντροπαλός, γύρω στα 17 έμπλεξε με διάφορες παρέες κ ουσίες, το ξεπεράσαμε κ άλλαξε χώρα για καλύτερα. Εκεί που πήγε για νέα αρχή , του έσκασαν πολλές δυσκολίες, έπεσε σε μια μορφή κατάθλιψης κ στο τσιγάρο καναβης οπουωεκει είναι νόμιμο. Πριν ένα μήνα που έφυγε κ η μαμα μ για μαχερθει διακοπές Ελλάδα, έμεινε μόνος. Άρχισε να λέει ξαφνικά περίεργα πράγμα τα, πως τον κυνηγάει η αστυνομία (Έτσι, χωρίς λογο) , ότι δε νιώθει καλά, ότι τον παρακολουθούν. Λόγω του covid δεν βρίσκαμε τρόπο να ΠΑΜΕ κοντά του αλλά ουτε εκείνος ερχόταν παρόλο που από ότι έλεγε ήθελε. Κατάφερε κ πήγε η μαμα μ πριν 3 ημέρες κ το ίδιο βράδυ εκείνος για πρώτη φορά αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει γιατί δεν πίστευε στα Αλήθεια πως ήταν εκείνη. Τον πήραν σε νοσοκομείο αλλά δεν επιτρέπεται να πάμε. Μας λέει συνέχεια για το Θεό κ το κακο, διαβάζει τη βίβλο κ γενικά έχει θρησκευτικά ξεσπάσματα. Υπάρχουν στιγμές που φαίνεται επανέρχεται αλλά επειδή είναι έξυπνος μπορεί μα υποκρίνεται. Οι γιατροί δεν έχουν βγάλει ακόμα πόρισμα γιατί θέλουν να του κάνουν brain scan να αποκλείσουν παθολογικά αίτια, αλλά εκείνος δεν το επιτρέπει. Μας πήρε σήμερα κ μας παρακάλεσε να βγει γιατί εκεί θα τρελαθεί λέει, κ υπόσχεται να πάει σε ψυχολόγο. Το έχει ξαναπεί παλαιότερα αλλά ποτέ δεν πήγε. Η μαμά μου εκεί λυγίζει νιώθει τύψεις. Κάποιος από εσάς που έχει πέρασει κάτι παρόμοιο έχει κάποιες συμβουλές?