Παθολογική αναβλητικότητα
Καλησπέρα σας. Θα ήθελα να μιλήσω για ένα θέμα που με ταλαιπωρεί χρόνια τώρα.
Είμαι 22 χρονών και είμαι σχεδόν σίγουρη (αν όχι εντελώς) ότι είμαι παθολογικά εξαρτημένη από την αναβολή πραγμάτων που είτε δεν θέλω να κάνω ή με αγχώνουν σε σημείο που χάνω την υγεία μου. (Στρες, ναυτίες, αϋπνίες και αυτοκαταστροφικές συμπεριφορές). Αναβάλλω τα πάντα. Από την επικοινωνία με άλλους μέχρι και σημαντικές δουλειές που πρέπει να γίνουν άμεσα και υπάγονται σε πίεση χρόνου. Νιώθω ότι δεν μπορώ να κάνω τίποτα από όλα αυτά ή ότι δεν χρειάζεται ακόμα και αν επείγει. Έχω χάσει επαφή με πολλά φιλικά πρόσωπα στα οποία απλά άργησα να απαντήσω όχι γιατί δεν ήθελα, αλλά γιατί ένιωθα ότι δεν μπορούσα. Σαν κάποιου είδους κουρασμένη. Δεν ξέρω κατά πόσο βγάζει νόημα αυτό.
Επίσης τρέμω τις τηλεφωνικές κλήσεις, θα κάνω τα πάντα για να τις αποφύγω όταν δεν είναι μέλος της οικογένειας ή κάποιο πρόσωπο στο οποίο θέλω να μιλήσω. Αποφεύγω δηλαδή ακόμα και τα τηλέφωνα του αφεντικού μου και αυτή την στιγμή έχω 7 αναπάντητες. Έχω τρομερές ταχυπαλμίες σε τέτοιες περιπτώσεις.
Ακόμα χειρότερο είναι το γεγονός ότι όταν περάσει αρκετή ώρα φοβάμαι να πάρω τηλέφωνο ή να στείλω μήνυμα εγώ από τρελό φόβο μήπως μου φωνάξουν ή με ταπεινώσουν. Και αυτός ο φόβος νιώθω ότι μου προκαλεί όλα αυτά τα άσχημα συναισθήματα και εντείνει αυτή τη συμπεριφορά μου, οδηγώντας με σε ένα φαύλο κύκλο. Αλλά σας ορκίζομαι ότι δεν ξέρω πως να το σταματήσω. Έχω την ταμπέλα της ανεύθυνης και της σνομπ με το δίκιο μου. Τους φίλους μου τους αγαπάω πολύ αλλά νιώθω τόσο περίεργα, είναι σαν να μπαίνω σε αυτόματο πιλότο και να μην μπορώ να κάνω κατι. Δεν υπάρχει ψέμα αρκετά πιστευτό για να δικαιολογήσω αυτή την απουσία μου και τρελαίνομαι γιατί δεν θέλω να μου συμβαίνει πια αυτό...
Σκέφτομαι πάρα πολύ αυτές τις μέρες και έχω καταλήξει ότι αυτό το πράγμα μου έχει καταστρέψει τόσους πολλούς τομείς στην ζωή μου. Δεν ξέρω που οφείλεται, δεν ξέρω γιατί είμαι τόσο χάλια, με σκοτώνει αυτό εσωτερικά. Έχω προσπαθήσει να το πολεμήσω με κάποιο τρόπο αλλά έχω τόσο τόσο ΤΟΣΟ πολύ φόβο μέσα μου και δεν ξέρω γιατί...
Θα εκτιμούσα ιδιαιτέρως συμβουλές και συμπαράσταση από πάσχοντες της ίδιας διαταραχής. Θέλω πολύ να μιλήσω σε κάποιον, η οικογένεια μου δεν νομίζω ότι με καταλαβαίνει, καθώς μου λέει ότι "πρέπει απλά να κάνω κάτι".
ΥΓ. Ελπίζω να είστε όλοι υγιείς αυτή τη περίοδο.