Ερώτηση κρίσεως...
Πώς μπορει ποτέ ένας άνθρωπος να αισθανθεί ευτυχία στην ζωή του όταν τα πιο κοντινα του πρόσωπα ήταν και θα είναι πάντα δυστυχισμένα.
Είμαι πλέον 40 χρονων. Οι γονείς μου 70 άνω. Όσο θυμάμαι τον εαυτό μου ο πατέρας μου κλαιγόταν γιατι δεν έγινε αυτό που ήθελε στην ζωή του, γιατι δεν είχε αρκετα λεφτα και γιατι η οικογενειά του δεν τον βοήθησε. Η μητέρα μου ήταν πάντα πολύ πιο θετικός άνθρωπος αλλα η μιζέρια του πατέρα μου και η κακή του συμπεριφορα την λύγισαν. Πολλές φορές την ενθαρρυνα να φύγει αλλα δεν είναι άνθρωπος που πάιρνει εύκολα αποφάσεις. Φοβάται τα πάντα.
Κάποια στιγμή έφυγα στο εξωτερικό λόγω δουλειάς. Είχα τα δικά μου θέματα να αντιμετωπίσω, ανασφάλεια, ενοχικό σύνδρομο, έλλειψη αυτοπεποίθησης κλπ. Ηθελα πολυ να ζω στο εξωτερικο αλλα τελικα αυτο στοιχισε πολύ στην μητέρα μου. Παντα φρόντιζα όταν ερχομουν πίσω να πηγαινουμε κάπου οι δυό μας διακοπες και παντα μου παραπονιόταν για τον πατέρα μου. Ξέρω πλέον οτι ηταν μεγάλο λάθος που τον παντρευτηκε. Εγω από την άλλη τα πηγαινα παντα καλα μαζι του. Σε μενα ειχε αδυναμια αλλα στην μανα μου παντα εβγαζε εχθρικοτητα. Πως να ειναι λοιπόν να αγαπάς έναν άνθρωπο γιατι ειναι πατέρας σου αλλα απο την αλλη να τον μισεις για το πώς φερεται στην μανα σου...
Με τα πολλα μπορεσα κι εγω να βάλω μια ταξη στην προσωπική μου ζωή, μετα απο πολλά σκαμπανεβάσματα, και έχω πλέον τον συντροφό μου με τον οποίο είμαστε πολύ καλα και θελουμε να κάνουμε οικογένεια αλλα αυτο παρατείνει την παραμονή μου στο εξωτερικό γιατι και εκεινος ζει εξω.
Κουράστικα πολύ να βρω μια ισορροπία μεσα σε όλο αυτο και τωρα δεν μπορω να χαρώ τίποτα γιατι στο μεταξυ αρρώστησε η μητερα μου με παρκινσον. Δυστυχως γι αυτην ζει με τον πατέρα μου που τωρα τον εκνευρίζει ακομα πιο πολυ γιατι ειναι αδυναμη, δυσκολευεται στην κινηση, δεν μπορει να κάνει πολλα και εκεινος αισθανεται ότι εγκλωβιστηκε μαζί της. Δεν αισθανεται κανενα πονο γι αυτην. Το τι λεει ο κοσμος που την βλεπει ταλαιπωρημενη τον απασχολει μονο.
Εχω εναν αδελφο μεγαλυτερο που μένει μακρυα αλλα ειναι μονο για τον εαυτο του. Ο πατερας μου εχει κάνει πολλα για μας. Φρόντισε να πάρουμε εναν δρόμο στην ζωή μας και αυτο ειναι σημαντικο αλλα αισθανομαι οτι όλα αυτα θελει να τα πληρωθει. Παντα ζητάει απο όλους μας λεφτα. Απο την μανα μου τα παιρνει με το ετσι θελω. Δεν εχω πάρει έναν μισθό στην ζωη μου (ακομα και οταν ήταν λίγα) χωρίς να του δώσω. Χωρις ποτε να ξέρει η μανα μου τι λεφτα του εχω δώσει γιατι δεν θέλει να μας πάιρνει λεφτά και προσφατα διαπίστωσα οτι παίρνει και απο τον αδελφο μου χωρις να μου το πει.
Δεν με ενοχλέι να βοηθάω την οικογενειά μου. Το αντιθετο. Παντα τρεχω. Αλλα αυτο ειναι εκμμεταλευση. "Πουλάει" την μονιμη δυστυχία του για να μας αποσπάει λεφτά. Εκανε την μανα μου οσο πιο δυστυχισμένη μπορούσε κι εγω νιώθω τύψεις για ότι καλό έχω στην ζωή μου γιατι στερω απο την μανα μου τον μόνο άνθρωπο που εχει να της δειξει λίγο αγαπη.
Νιώθω τόσο πολύ θυμο και ενοχή και θλίψη που δεν μπορώ να το διαχειριστώ πια. Όλα αυτα τα αφήνω εντελώς έξω απο την σχέση μου. Σαν να είναι μια παράλληλη ζωή.
Δεν ξέρω όμως τι να κάνω.