Καλησπέρα σας,
Είμαι 23 χρόνων,κοπέλα και αντιμετωπίζω ενα σημαντικό πρόβλημα με την ψυχική μου υγεία....
Στην αρχή ήμουν διστακτική για το αν θα πρέπει ή οχι να μοιραστώ την ιστορία μου γιατι δεν ξερω αν θα βοηθηθώ ή αν θα αγχωθώ περισσότερο με τις απαντήσεις που θα πάρω...
Η ιστορία μου ειναι αρκετά μεγάλη αλλα σας χιλιο παρακαλω αφιερώστε λίγο απο τον χρόνο σας.......
Για να μην μακρηγορώ η ιστορία μου άρχισε πέρυσι το καλοκαίρι.....Επι έναν μήνα η μαμα μου ειχε πόνους στον ενα της μαστό,ειχε πρηστεί,πονούσε πολυ και είχε κοκκινίσει..Εκείνο το διάστημα λοιπόν είχα παει διακοπές σε μια φίλη μου όταν επιτέλους αποφάσισε να παει στον γιατρό για να το κοιτάξει.Ο γυναικολόγος τις έδωσε να κάνει αρκετες εξετάσεις όπου και έκανε και τελικώς ολα βγήκα καθαρά.
Γνωμάτευση: κύστες στον μαστό.
Αλλα μεχρι να μας το πουν επίσημα αυτο,εγω είχα χάσει τον κόσμο μου.
Είχε φύγει η γη κατω απο τα ποδια μου.
Το είχα δεσει κόμπο πως εχει κάτι πολυ σοβαρο (ούτε την λέξη δεν μπορώ να πω) και ότι θα πεθάνει.
Τότε ήταν που με έπιασε για πρώτη φορά κρίση πανικου....Κοιμόμουν (όταν κατάφερνε να με πάρει ο ύπνος με τα χίλια ζόρια)και μέσα στον ύπνο μου πεταγόμουν λες και με ειχε χτυπήσει ηλεκτρικό ρεύμα.
Το ειχα δεδομενο ότι πρόκειται να πεθαίνει και μου ήταν αδιανόητο ότι θα την χάσω...
Ολα αυτά συνέβησαν τον Ιούλιο.
Τέλη Αυγούστου με πιάνει ξανά ενα φοβερό άγχος επειδή είχα βγάλει ενα σπυράκι στο στήθος μου και επειδή το ψηλάφιζα θεώρησα πάλι δεδομενο ότι με ειχε πιάσει και εμένα αυτή η αρρώστια παρα το νεαρό της ηλικίας μου.....
Αρχικά πηγα σε 2 γυναικολόγους όπου με βεβαίωσαν ότι δεν ειναι απολύτως τίποτα!
Όμως εγω για κάποιον λόγο δεν μπορούσα να το δεχτω.....Τότε άρχισε ενα καψιμο στο στήθος-στέρνο (στην αριστερή περιοχή) και ενα σφίξιμο/τσούξιμο στην αριστερή μασχάλη μου.
Τοτε είπα πως καλο θα ήταν να κανω εξετασεις αίματος και ενα γενικότερο τσεκ απ.
(Το συνηθίζω κάθε χρόνο)
Έκλεισα ραντεβού με τον καρδιολόγο.
Οι εξετασεις καθαρές!
Έκανα αιματολογικές και αυτές άριστες.
Όμως αυτή η ενόχληση στην αριστερή πλευρά δεν έλεγε να περάσει με τίποτα!!!
Αποφασίζω να παω σε έναν παθολόγο,με εξέτασε εξονυχιστικά (ένας καταπληκτικός άνθρωπος και επιστήμονας) έκανα και δυο ακτινογραφίες θώρακος (μπροστινή και πλαγιά), όλες πεντακάθαρες!
Μου εξήγησε πως ειναι κρίσεις πανικου ολα αυτά και πρέπει να ηρεμήσω.
Για να μην σας τα πολυλογώ απο εκει και έπειτα άρχισε ο γολγοθάς καθως έχω παει ακόμα σε δυο άλλους παθολόγους για διαφορα αλλα προβληματα που νόμιζα ότι έχω και πεθαίνω, έναν νευρολόγο επειδή επι μια εβδομάδα ζαλιζόμουν φοβερά (που μου έγραψε μαγνητική εγκεφάλου η οποία βγήκε καθαρή και η γνωμάτευση του ήταν :αγχώδης διαταραχή) σε ενδοκρινολόγο για να κοιτάξει το θυρεοειδή μου (έχουμε ιστορικό στην οικογένεια) σε μια 3η γυναικολόγο όπου έκανα και υπέρηχο στήθους και τεστ ΠΑΠ, ολα πεντακάθαρα.
Έχω κάνει 4 φορές εξετάσεις αίματος (την τελευταία την έκανα 23/12 η οποία ήταν και παρα πολυ εξειδικευμένη με πολλές τιμές) όλες ήταν πεντακάθαρες!
Υπέρηχο τραχείας (λαιμου).....
Πείτε ειδικότητα και την έχω γυρισει,εξέταση και την έχω κάνει!!!!!
Οι γονείς μου ειναι πάντα δίπλα μου οι φίλοι μου το ίδιο αλλα αυτό το τσούξιμο και το σφίξιμο στην μασχάλη και στο στέρνο μου δεν λένε να φύγουν.......Φοβαμαι...!Θεωρω ότι έχω κάτι σοβαρο και ότι θα πεθάνω......!
Δεν μπορώ να βάλω μέσα στο κεφάλι μου ότι είμαι καλα και ότι δεν έχω τίποτα...Δεν μπορώ να δεχτω πως είμαι καλα!Οσο κι αν λέω πως γίνομαι παρανοϊκή και πως έχω γυρισει τόσες ειδικότητες τόσους γιατρούς και κάτι ξέρουν παρα πάνω απο εμένα εχει κολλήσει η βελόνα!
Εγω και ο dr.Google έχουμε βγάλει την δικιά μας γνωμάτευση!
Και όλο αυτη η ιστορία μου άφησε και ενα σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου...
Να τονισω ότι είμαι ενα άτομο που τα τελευταία 5 χρόνια είχα ζοριστεί παρα πολυ με το κομμάτι και τις απαιτήσεις της σχολής μου και είχα κατα καιρούς καταθλιπτικές περιόδους όπου επισκεπτόμουν μια ψυχολόγο...
Μετα λόγο οικονομικού θεματος την σταμάτησα προσωρινά....
Με συγχωρειτε για όλο αυτο το κείμενο σας ευχαριστω παρα πολυ αν κάνατε τον κοπο και διαβάσατε την ιστορία μου.....!!
Σας παρακαλω αν έχετε να μου δώσετε κάποια συμβουλή θα ήμουν κάτι παρα πάνω απο ευγνώμων........!!!