Συμπτώματα τα οποία μπορεί να είναι ψυχολογικά;
Χαίρεται,
Πριν 2 περίπου εβδομάδες ένοιωσα στο αριστερό πόδι ένα πόνο. Από τότε νοιώθω μουδιάσματα, μυρμηγκιάσματα ή ελαφρύ πόνο στο αριστερό πόδι και μερικές φορές στο χέρι, κι σπάνια στο δεξί πόδι.
Επίσης ορισμένες φορές νοιώθω τσιμπήματα σε διάφορα μέρη του προσώπου ή στην πλάτη.
Έχω σκεφτεί να πάω σε νευρολόγο ή σε ορθοπεδικό. Όμως διερωτόμαι μήπως είναι ψυχολογικό δεδομένο ότι:
1) Ο πόνος ή τα τσιμπήματα μοιάζουν να είναι μεταφερόμενα, πχ νοιώθω τσιμπήματα σε ένα μέρος του προσώπου μετά σε άλλο κλπ.
2) Γενικά είμαι αγχωτικό άτομο με διάφορα οικονομικά ή/και προσωπικά προβλήματα
3) Αν έχω ένα σύμπτωμα σκέφτομαι ότι μπορεί να έχω κάτι σοβαρό και πολλές φορές έχει τύχει να πάω να κάνω εξετάσεις για άλλους λόγους (πχ πόνος στην πλάτη, ταχυκαρδίες κλπ) χωρίς να μου βρουν τίποτα.
4) Τα συμπτώματα εμφανίζονται τυχαία, χωρίς να συσχετίζονται με κόπωση, συγκεκριμένη στάση σώματος κλπ, παρατήρησα ότι μερικές φορές υποχωρούν όταν κάνω κάτι που με ευχαριστεί ή βρίσκομαι με αγαπημένα πρόσωπα.
Από την άλλη σκέφτομαι ότι μπορεί να έχω κάτι σοβαρό, και ότι δε γίνεται να το αποδίδω σε ψυχολογικά προβλήματα αν δεν επισκεφτώ κάποιον γιατρό πρώτα.
Τι μου προτείνετε να κάνω; Υπάρχει περίπτωση να είναι ψυχολογικό;