Originally Posted by
Sonia
Ηλία έχω φίλη με διπολική που έπαιρνε λίθιο και φαντάζομαι ακόμα παίρνει (δεν το έχω συζητήσει μαζί της πρόσφατα). Είχε πάρει τον πρώτο καιρό 7-8 κιλά, προσέχει γενικά την διατροφή της και είναι τώρα λίγο πολύ σε κανονικά κιλά. ΟΜΩΣ, την αγωγή της πάντα την ρυθμίζει σε συνεννόηση με τη γιατρό της και είναι πολύ τυπική σε ότι εξετάσεις χρειάζεται να κάνει τακτικά και τηρεί ότι οδηγίες της έχουν πει οι γιατροί. Π.χ. της λένε να αποφεύγει αναψυκτικά με ανθρακικό, μπίρες και πολύ αλκοόλ, κοκα κόλες δεν πίνει σχεδόν ποτέ. Ποτό μια στο τόσο ένα κρασάκι και το καλοκαίρι μπορεί να πιεί π.χ. μία μπίρα τη μέρα, μέρα παρά μέρα, δεν θα το ξεφτυλίσει. Στα γλυκά που έχει αδυναμία, μόλις δει ότι πάρει λίγο βάρος τα εξαφανίζει από το σπίτι, δεν αφήνει ούτε μία σοκολάτα, ούτε μπισκότο. Έχει μάθει πως αντιδρά ο οργανισμός της στα φάρμακα και στα τρόφιμα κτλ και το ελέγχει. Αν πιεστεί ή δει αλλαγές στη συμπεριφορά της ΠΑΝΤΑ θα συμβουλευτεί τη γιατρό και θα προσαρμόσουν μαζί ωράρια, δοσολογίες κτλ στην αγωγή της. Δεν κάνει πειράματα και έχει αποδεχτεί πλήρως ότι τα φάρμακα καλώς ή κακώς θα της είναι απαραίτητα μια ζωή.
Μην κάνεις πειράματα μόνος σου. Επίσης με είχες μπερδέψει λίγο με την διάγνωσή σου. Νομίζω έλεγες ότι ήσουν πιεσμένος και είχες αγχώδη διαταραχή, αλλά παίρνεις αγωγή για ψύχωση και την θεωρείς λάθος;;; Πόσο το είχες ψάξει με τους γιατρούς τότε; Μήπως πήγες απλά σε ένα γιατρό, επαναπαύτηκες να σε βλέπει μια στο τόσο να σου γράφει την αγωγή και δεν το έψαξες περισσότερο;
Ξεκαθαρίζω από την αρχή ότι είμαι άσχετη με φάρμακα εντελώς, απλά μία γνώμη λέω.
Εκτός από την αγωγή, δώσε βάση και σε άλλα πράγματα να ηρεμίσεις και να σου φιάξει η διάθεση. Μην σκέφτεσαι μόνο αυτό. Τώρα που χαλαρώσαν κάπως τα μέτρα πήγαινε καμια βόλτα να μην σκέφτεσαι όλο τα ίδια. Εντός νομού μπορείς να κινηθείς και με το μηχανάκι που λες σε ευχαριστεί να οδηγάς (με τα χαρτιά σου μαζί, κράνος και όχι καγκουριές πάντα έτσι; :) )