Για όλους όσοι νιώθουν μελαγχολικά
:)Καλή μου Nicki
Σε παρακαλώ μην το βάζεις κάτω. Κι εγώ έχω περάσει από την ίδια κατάσταση, αναγκαστηκα να μείνω εκτός σχολής, να περιορίσω τις ώρες της δουλειάς μου. Μερικές φορές κι εγώ δεν έχω διάθεση να φροντίσω τον εαυτό μου ή να κάνω τα στοιχείωδη για την επιβίωσή μου. Πάντα καταφέρνω να επανέλθω χωρίς ψυχικά τραύματα ή απωθημένα. Θέλει δύναμη, κουράγιο και ψυχικά αποθέματα. Επίσης χρειάζεται πίστη στον εαυτό σου (από αυτήν που αντλείς όταν έχεις περάσει δυσθυμία, μελαγχολία ή ακόμα και κατάθλιψη πολλές φορές). Ακόμα πολύ χρήσιμο είναι το υποστηρικτικό σου δίκτυο (σημαντικοί άλλοι, γονείς, φίλοι, αδέλφια). Αν νιώθεις ότι δεν σε καταλαβαίνει κανείς, πρόσπάθησε χωρίς θυμό με απλά λόγια να τους εξηγήσεις τι νιώθεις και δώσε λίγο χρόνο στον εαυτό σου να το ξεπεράσει. Αλλιώς, όλοι εμείς είμαστε εδώ για σένα!
Για μένα, μια βόλτα, δηλαδή λίγο άσκηση (ακόμα και μόνη) και ένα κομμάτι σοκολάτα πάντα πιάνει. Σκέψου ότι είναι απλώς μια δυσάρεστη φάση της ζωής σου και πάρε θάρρος. Ένδέχεται να φταίει και ο άσχημος καιρός (εποχιακή μελαγχολία) Αν φταίει αυτό, απλά άρχισε να ασχολείσαι με πράγματα που σου δίνουν ευχαρίστηση, μην ξεχνάς να βγαίνεις για λίγο κάθεμέρα έξω και να ρουφάς κάθε αχτίδα ήλιου που μπορείς να δεις. Μακάρι η διαθεσή σου να φτιάξει σύντομα. Αν συνεχιστεί, ζήτησε βοήθεια από συμβουλευτικό κέντρο ή κοινοτικό κέντρο ψυχικής υγιεινής. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείς να μου στείλεις μήνυμα. Καλή τύχη!