Originally Posted by
eleni96feel
Καλησπέρα και από εμένα. Ούσα πλέον έμπειρη σε αυτό το σπορ των ψυχιάτρων και των ψυχολόγων, έχω να σου πω ότι πραγματικά βοηθούν αν ΕΣΥ είσαι πρόθυμος να βοηθήσεις τον εαυτό σου.
Λόγω κρίσεων πανικού που διαγνώστηκα πριν 1 χρόνο, κατέφυγα στη λύση του ψυχιάτρου (αντικαταθλιπτικά και ηρεμιστικά). Ζόρικο πολύ βέβαια. Εγώ με ψυχοφάρμακα; τρελάθηκα; Και μετά.."τα παίρνω 5 μέρες τώρα, δεν μου κάνουν καλό ". Αργότερα μπήκε στη ζωή μου η ψυχοθεραπεία. Πάλι "μα έκανα 2 συνεδρίες, γιατί δεν νιώθω καλύτερα ;"
Αυτό που θέλω να πω είναι πως ανάλογα με τις αντοχές σου ως άνθρωπος, επιλέγεις την σωστή μέθοδο για σένα και δίνεις χρόνο στον εαυτό σου να αντιμετωπίσει την νέα κατάσταση.
Εμένα προσωπικά στην αρχή με έκαιγε το ταμπού του ψυχιάτρου και των φαρμάκων. Αλλά πίστεψε με, όταν μετά από μερικές εβδομάδες άρχισα να γίνομαι λειτουργική και αργότερα βρήκα τον εαυτό μου, όλες αυτές οι στερεοτυπικές σκέψεις μου φαίνονται γελοίες.
Δε θα σου κρύψω πως το πιο δύσκολο κομμάτι (για εμένα τουλάχιστον) είναι να κόψω τα αντικαταθλιπτικά. Την πρώτη φορά που το επιχείρησα είχα επανάληψη των κρίσεων πανικού. Αλλά αυτό οφείλεται στην "μέθοδο" του τότε γιατρού μου που με συμβούλεψε να τα σταματήσω απευθείας...Error Error..
Τώρα, μετά από μια νέα θεραπεία, με ένα νέο γιατρό, βρίσκομαι πάλι στη φάση διακοπής και των δύο. Μέχρι στιγμής όλα καλά.
Εν κατακλείδι, ήθελα να σου δώσω μια σφαιρική και συνάμα εμπειρική άποψη για το ερώτημα σου. Ελπίζω να σε βοηθήσει και εύχομαι να βρεις την λύση..γιατι υπάρχει...απλα τωρα δεν την βλέπεις:)