Originally Posted by
Antonis8
Οπως έχω ξαναγραψει, δεν κοιμαμαι καλά πλεον. Ξεκίνησε ως εβδομαδιαιο επεισοδιο αυπνιας, οπου τη μια νυχτα θα κοιμομουν,την άλλη όχι, και κατέληξε τις τελευταίες δυο εβδομάδες,να κοιμαμαι μονο ενα πενταωρο την ημέρα (6 το πρωι εως 11) Παλια κοιμομουν οκταωρο και με λιγοτερες ώρες υπνο,δεν νιώθω καθόλου ξεκουραστος. Επίσης έχω διαβάσει ότι μπορει να πεθάνεις απο λιγες ώρες υπνο.
Ο ψυχίατρος δεν με βοηθάει. Δεν θέλει να μου γράψει τιποτε άλλο εκτός του ζαναξ, το οποιο παιρνω σχεδόν καθημερινά, 0,25 ένα δίμηνο τώρα, κυρίως για να κοιμαμαι, και μου λέει να αρχισω το ζολοφτ. Ακόμα και να αρχισω το ζολοφτ, λύση άμεση στην αυπνια δεν πρόκειται να μου δώσει. Δεν σας φαίνεται ανευθυνο αυτό που κανει ο ψυχίατρος;
Εχω δοκιμάσει όλες τις εναλλακτικές,τυπου βαλεριανα/μελατονινη κλπ, δεν με βοηθάνε. Είναι σαν να μην νιώθω κούραση,δεν χασμουριεμαι καν. Λες και το σώμα μου έχει ξεχάσει πώς να κοιμάται. Ισως έχω αυξημένη κορτιζόλη ή αδρεναλίνη, δεν ξέρω. Το σίγουρο ειναι ότι δεν κανει καλό στην καρδιά μου.
Οταν πάω να κοιμηθω,δεν είναι οτι κάνω αρνητικές σκέψεις. Θα κολλήσει πχ το μυαλό μου σε ένα τραγούδι και θα το λέω μέσα μου όλη την ώρα, ακούσια. Ακόμα και ο υπνος που κάνω είναι ελαφρύς και καθόλου ξεκουραστος.