Η σχέση με τους ανθρώπους
Καλησπέρα..
Αυτό το θέμα μπορεί να συνδέεται λίγο με τα προηγούμενα.
Λοιπόν. Με αφορμή τα τελευταία γεγονότα που συνέβηκαν στη ζωή μου, υπήρξε μια στιγμή όπου τσακώθηκα με κάποια παιδιά από τη σχολή.
Μια κοπέλα από τη σχολή ξαφνικά με είχε μπλοκάρει χωρίς λόγο... Στο μυαλό μου σκέφτηκα δυο λόγους. Το Πάσχα μου είχε στείλει ένα μήνυμα τύπου τι κάνεις πώς είσαι. Απάντησα φυσικά. Μετά από καιρό μου ξαναέστειλε τύπου καλημέρα. Μετά από αυτό εγώ φυσικά δεν απάντησα γιατί κουραστεί με αυτά παρόλο που της έχω εξηγήσει ότι δεν μπορώ κτλ.. αλλά από ότι φαίνεται δεν σεβάστηκε αυτά που είπα. Τέλος πάντων εκείνο το διάστημα μου είχε συμβεί κάτι άσχημο στη ζωή όπου και εγώ ήμουν πολύ χάλια στην ψυχολογία και δεν είχα κανέναν για στήριξη. Μετά από λίγο καιρό της απάντησα λέγοντας
Α- καλησπέρα και χρόνια πολλά.
Β- Χρόνια πολλά πώς είσαι;
Α- Κάνω υπομονή όσο μπορώ.
Β- Τι έχεις;
Α- Δεν νομίζω να ήθελες να ακούσες αυτά που σκέφτομαι ή θέλω να πω..
Β- Να μου πεις
Α- Δεν λέγονται στο messenger.. αν θέλεις κάποια στιγμή να τα πούμε στο τηλέφωνο.
Εντωμεταξύ εκείνη τη στιγμή χρειαζόμουν πραγματικά στήριξη.. και αυτή μου απάντησε την επόμενη μέρα όπου και εγώ άλλαξα γνώμη πλέον.
Β- Καλημέρα θέλεις να τα πούμε το απόγευμα;
Α- Καλησπέρα καλύτερα άστο.. Να προσέχεις και καλή συνέχεια.
Αυτό ήταν το τελευταίο μήνυμα από μένα. Μετά από καιρό της έστειλα μήνυμα από ενδιαφέρον τύπου γεια σου τι κάνεις πώς πάει η ζωή σου;
Και έτσι και με μπλόκαρε χωρίς λόγο. Βέβαια για να μην βιαστώ να βγάλω άποψη, την πήρα τηλέφωνο για να ρωτήσω τι συμβαίνει..
Β- Ποιος είναι;
Α- Είμαι ο τάδε
Β- Έλα ...
Α- Είσαι καλά; Συμβαίνει κάτι;
Και μου το έκλεισε στα μούτρα.
Δεν μπορώ να καταλάβω πως υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι που απλά σε βγάζουν από τη ζωή χωρίς να προσπαθήσουν να συζητήσουν μαζί σου για να ληθεί το πρόβλημα.
Να φταίει επειδή άργησα; Δεν ξέρω.. όπως και να έχει εγώ προσπάθησα πάντως.
Μετά είχα στείλει μήνυμα στο ομαδικό chat με τα παιδιά για το αν θα ήθελαν να κανονίσουμε μια συνάντηση αν όλα τα πράγματα πάνε καλά τον Ιούλιο.. φυσικά με αγνόησαν.. και την επόμενη μέρα ξαναέστειλα λέγοντας είναι δύσκολο κάποιος να απαντήσει ή σας αρέσει κάποιος να σας παρακαλάει;
Και εδώ είναι που αναγκάστηκα να τα πω όλα στα μούτρα τους. Φυσικά δεν τους άρεσε η απάντηση μου για αυτά που μου έκαναν 2 χρόνια και..
Το θέμα είναι το εξής... γιατί κάποιοι άνθρωποι αμύνονται αντί να καθήσουν να ακούσουν και να σκεφτούν λίγο τον άλλον για να ληθεί το πρόβλημα; Μου είχαν πει μάλιστα ότι εγώ τους βλέπω προβληματικούς και ότι εγώ είμαι ο σωστός κάτι που δεν το έχω πει ούτε έδειξα κάτι τέτοιο.
Μου την δίνει απίστευτα όταν κάποιος λέει κάποιες κουβέντες που δεν ισχύουν.. ή κουβέντες που λένε ότι κάνω ενώ στην ουσία το κάνουν αυτοί...
Τέλος πάντων νιώθω τελευταία ότι πλέον χάνω τον εαυτό μου και αναρωτιέμαι αν φταίω εγώ ή απλά δεν ήταν κατάλληλα άτομα για μένα και ότι ήταν τοξικά..
Πραγματικά είναι δυνατόν ενώ έχεις κάνει τόσα πολλά, θυσιάσει τη ζωή σου κτλ για τους άλλους και αυτοί να μην εκτιμάνε τίποτα;
Επίσης έχω την εντύπωση ότι κάποιοι άνθρωποι ενοχλούνται στο ότι είμαι ευγενικός με καλή καρδιά. Ενώ το κάνω με καλή ψυχή, οι άλλοι νομίζουν ότι κάτι θέλω από αυτούς ενώ δεν θέλω και απλά ενδιαφέρομαι πραγματικά. Άσε που 3 παιδιά με ρώτησαν αν είμαι γκέι έλεος επειδή έδειξα ευαισθησία και εμπάθεια.
Τι μου συμβουλεύετε να κάνω; Αν έχετε ερωτήσεις παρακαλώ να μου πείτε για να απαντήσω..
Το πρόβλημά μου γενικώς είναι ότι νιώθω τελευταία ότι δεν είμαι ο εαυτός μου και ότι χάνομαι. Πονάω πάρα πολύ και έχω φτάσει και σε σημείο να ξεσπάσω στα δάκρυα για όλα αυτά που γίνονται.
Δεν είμαι κακός άνθρωπος ενώ οι άλλοι με βλέπουν έτσι..ψυχρό κτλ.. Κάποιοι άνθρωποι μου είπαν ότι έχω καλή καρδιά και καθαρή ψυχή..
Τι να κάνω;...
Ψυχολόγους και τέτοια μην μου πείτε γιατί έχω πάει και δεν με βοήθησαν.