καταλαθος προσευχες στον Θεό
το ocd μου λεγε να προσευχηθω για καποιες σκεψεις που εγιναν, χωρις την θεληση μου, και ειχαν σχεση με το γνωστο θεμα περι τιμωρίας απο τον Θεό.
αρχισα, οπως παντα, να προσευχομαι. επειδη, ομως, βιαζομουν και δεν ηθελα να κανω κάποιο λάθος, Αρχισα να ψιθυριζω την προσευχη εντονα. σε repeat.
- Δεν θελω τιμωρία. Δεν θελω τιμωρία.Δεν θελω τιμωρία. Δεν θελω τιμωρία.
Μετα απο 2 λεπτά, δεν ειχα ηρεμησει. Αισθανομουν, οτι κατι δεν εγινε σωστα. Αμέσως, άρχισα να ανησυχώ μήπως, εκανα καποιο λάθος στην προσευχη και παρελειψα το "δεν" με αποτελεσμα να μοιαζει σαν να ζηταω τιμωρια.
Εχω κανει παρομοια λάθη αρκετες φορες αλλα τα θυμαμαι και τα διορθωνω. Μερικες φορες, ξερω οτι δεν εκανα λαθος αλλα ο φοβος με αναγκαζει να τα διορθωσω για να ειμαι σιγουρος. Τωρα, βιαζομουν και προσευχηθηκα πολυ γρηγορα με αποτελεσμα να μην θυμαμαι αν εκανα λαθος ή οχι, Το υποσυνειδητο μου επιμενει οτι 50% πιθανοτητες, να εκανα λαθος και να παρελειψα το "δεν"
Προσπαθω να θυμηθω αλλα δεν θυμαμαι. Ανησυχω επειδη, προσευχομουν ψιθυριστα και εντονα. oi λεξεις που χρησιμοποιησα με φοβιζουν αν εκανα καποιο λαθος. ειμαι σχεδον σιγουρος οτι δεν εκανα. αλλα, για καποιο λογο, το ocd, μου λεει "μπορει να εκανες λαθος επειδη βιαστηκες και επειδη, ψιθυριζες την προσευχη εντονα, μπορει να μετρησε σαν κανονικη προσευχη, παρολο που δεν το ηθελες. εχεις κανει αρκετες φορες λαθος οποτε για να ανησυχεις τοσο πολυ, μαλλον εκανες λαθος αλλα δεν το θυμασαι. το θυμαται ομως το υποσυνειδητο σου"