Originally Posted by
Chronic Derealization Dis
Καλησπέρα Αντώνη!
Προσωπικά σίγουρα δεν θα άντεχα χωρίς φάρμακα. Ακόμα και με την μείωση της δόσης για 3 ημέρες, κατέληξα στα επείγοντα.
Ισχύει ότι ο οργανισμός τα συνηθίζει, οπότε ακόμη και να βοηθάνε, χρειάζεται να τα λαμβάνει κανείς καθημερινά, εκτός κι αν ο γιατρός για κάποιο ιδιαίτερο λόγο συστήνει κάτι άλλο.
Όσον αφορά τα συμπτώματα της δυσαυτονομίας, ειλικρινά έχω τα περισσότερα. Όσα περιγράφεις και πάνω από άλλα 60 συμπτώματα συνολικά. Έχω καταγράψει 10 σελίδες Α4 με συμπτώματα ανά σύστημα του οργανισμού. Είναι σχεδόν γελοίο το πόσα πολλά διαφορετικά υπάρχουν..
Δεν έχω βρει ακόμη σε τι οφείλεται, υπάρχουν κάποιες ενδείξεις για αδιαφοροποιήτο αυτοάνοσο, λόγω χαμηλών συμπληρωμάτων και λόγω των πολλοστών συμπτωμάτων και της κλινικής εικόνας. Κάνω ανοσολογικές εξετάσεις ανά διαστήματα για να το παρακολουθώ.
Είναι πολύ σημαντικό που έχεις βρει την πιθανότερη αιτία του. Έχεις δει κάποια διαφορά στα συμπτώματα με την αντιβιοτική αγωγή που ακολουθείς για το lyme;
Αυξήσαμε τη δόση του inderal χωρίς επαρκές αποτέλεσμα.. Και με την αύξηση της δόσης επιδεινώνεται η ζάλη και η κόπωση..
Σκέφτομαι να παραγγείλω κάλτσες συμπίεσης και ταμπλέτες αλατιού. Έχεις δοκιμάσει κάτι από αυτά εσύ;
Είναι τρομερά δύσκολο να αγνοήσω το αίσθημα παλμών.. Εδώ και 3 χρόνια σφίγγω συνεχώς τους κοιλιακούς μυς για να το αισθάνομαι όσο το δυνατόν λιγότερο. Είναι εξουθενωτικό... Δεν μπορώ ποτέ να καθίσω στον καναπέ να δω μια ταινία χωρίς βασανιστικό αίσθημα παλμών...
Μπράβο που καταφέρνεις κάπως να προσαρμοστείς στα δεδομένα..
Κάνω παροξυσμούς κολπικής ταχυκαρδίας για την οποία γίνεται ablation αλλά φοβάμαι να το επιχειρήσω, πόσο μάλλον υπό αυτές τις συνθήκες..
Κι εγώ έχω οριακή βραδυκαρδία ανά ημέρες, ιδιαίτερα σε συγκεκριμένες φάσεις του κύκλου.. Και συνοδεύεται από δύπνοια και τρομερή αδυναμία.
Όσον αφορά στο κομμάτι της διατροφής, δεν έχω ενέργεια να ετοιμάσω η ίδια το φαγητό μου, οπότε τρώω όποτε/ό,τι βρω. Το ξέρω ότι αυτό επιδεινώνει πολύ την κατάσταση, ειδικά σε συνδυασμό και με την αϋπνία..
Έπαιρνα αντικαταθλιπτικά για πάρα πολλά χρόνια, αλλά τα σταμάτησα πριν 2 χρόνια επειδή μου προκαλούσαν πολλές παρενέργειες (+παροξυσμούς), ή στην καλύτερη περίπτωση δεν με βοηθούσαν. Αλλά σκέφτομαι ότι η επιδείνωση που υπάρχει στο POTS συμπίπτει κάπως χρονικά με την περίοδο που σταμάτησα τα αντικαταθλιπτικά.
Εσένα σε έχουν βοηθήσει έως τώρα κυρίως οι ηλεκτρολύτες; Πάντως για να καταφέρνεις καθημερινά να ταϊζεις τόσα γατάκια, έχεις αρκετή δύναμη μέσα σου :- )