Να πάρω αντικαταθλιπτικά ή όχι;
Καλησπέρα.Μετα από έναν χρόνο που βασανίζομαι από έντονο άγχος,θλίψη και όλα τα ψυχοσωματικά που μπορεί να φανταστεί κανεις αποφάσισα να επισκεφτώ ψυχολόγο.Επειδη έχω γίνει πλέον πολύ αγοραφοβικη,αποφάσισα να μην πάω σε μια τελείως άγνωστη και έτσι πήγα σε μια σχετικά γνωστή μου όπου θα ένιωθα πιο άνετα για αρχή λόγω οικείου περιβάλλοντος,μέχρι να αισθανθώ λίγο καλύτερα για να πάω σε μια άγνωστη.Καναμε 3 συνεδρίες και με παρέπεμψε σε ψυχίατρο λέγοντας πως έχω έντονη αγχώδη διαταραχή και κατάθλιψη.Μου είπε ότι πιθανότατα θα χρειαστώ αγωγή.Φοβαμαι όμως ρε παιδιά...τόσα και τόσα έχω διαβάσει εδώ μέσα...άλλοι υποστηρίζουν τα φάρμακα,άλλοι λένε μακριά από αυτά...είμαι 21 ετών και δεν μπορώ να σκέφτομαι ότι καλούμαι να πάρω μια απόφαση που θα επηρεάσει την υπόλοιπη ζωή μου...και οκ,αν δουλέψουν και τα κόψω μελλοντικά μια χαρά...αν όμως δεν τα καταφέρω;Αν πρέπει η ζωή μου και η προσωπικότητα μου να εξαρτάται σε μόνιμη βάση από τα φάρμακα τι θα γίνει;Θέλω να βρω τον εαυτό μου αλλά με τόσα που ακούγονται δεν ξέρω αν έτσι θα βοηθηθω ή θα καταστραφω...πλέον έχω φτάσει σε σημείο που υπολειτουργω και δεν έχω καμία ποιότητα ζωής (δεν μπορώ να βγω από το σπίτι σχεδόν καθόλου) αλλά ακόμα κι έτσι,φοβάμαι να κάνω αυτό το βήμα...σας παρακαλώ όσοι έχετε εμπειρία απαντήστε μου υπεύθυνα...να το κάνω ή όχι;Φυσικά και θα πάρω και την γνώμη της ειδικού,αλλά θα ήθελα να ακούσω και τις δικές σας εμπειρίες πάνω στο θέμα