Originally Posted by
Erudinam
Οι ψυχαναγκασμοί μου έχουν να κάνουν με ενοχλητικές σκέψεις που έχουν ως θέμα υποσχέσεις σε κάποιον Θεό. Επειδή δεν ξέρω αν ο Χριστός είναι αληθινός, προσεύχομαι σε μη συγκεκριμένους Θεούς για να είμαι σίγουρος.
Χθες, λοιπόν, κατέληξα στο να έχω να κάνω μια ψυχαναγκαστική τελετουργία. Η τελετουργία αυτή σχετίζονταν με έναν Θεό από άλλη θρησκεία. Δεν ήθελα να κάνω την συγκεκριμένη τελετουργία γιατί θυμήθηκα μια παλιότερη τελετουργία που ίσως, κατα κάποιο τρόπο, μου απαγόρευε να κανω την καινούργια τελετουργία. Δηλαδή, αν έκανα την καινούργια τελετουργία, μπορεί να έσπαγα μια ψυχαναγκαστική υπόσχεση που δεν θυμόμουν. Έτσι, βρέθηκα σε ένα ψυχαναγκαστικό δίλημμα. Πήρα την απόφαση να μην κάνω την καινούργια τελετουργία από τον φόβο, μήπως, σπάσω μια παλιά ψυχαναγκαστική υπόσχεση.
Ο ψυχαναγκασμός, όμως, επέμενε να κάνω την καινούργια τελετουργία και δεν με άφηνε σε ησυχία, Είχα αγχωθεί αρκέτα και δεν μπορούσα να ηρεμήσω. Σκεφτόμουν, σοβαρά, να κάνω αυτή την νέα τελετουργία αλλά ο φόβος μιας πιθανής υπόσχεσης δεν με άφηνε. Δεν ήθελα να αλλάξω γνώμη για την απόφαση που πήρα. Πίστευα ότι αν έκανα την καινούργια τελετουργία, θα κατέληγα να αγχώνομαι παραπάνω. Οπότε, ξαφνικά, στο άκυρο, μάλλον ανεξέλγκτα, άρχισα να έχω κάποιες σκέψεις που έμοιαζαν με προσευχή. Δεν ξερω αν ήταν προσευχή ή όχι, διότι προσευχόμουν παράλληλα με τις σκέψεις μου και ταυτόχρονα, είχα ενοχλητικές σκέψεις.
" Δεν πρέπει να κάνω την νέα τελετουργία γιατί έκανα υπόσχεση να μην το κάνω και θα τιμωρηθώ αν το κάνω"
Αυτή η σκέψη κράτησε 1 δευτερόλεπτο και νομίζω, εμφανίστηκε , πάλι, στο μυαλό μου, 2-3 φορές, με άλλες λέξες. Με τον τρόπο αυτό, έπειθα τον εαυτό μου να μην κάνει την τελετουργία. Δηλαδή, τον εξανάγκαζα, με φόβο, να μην κάνει την τελετουργία, με την δικαιολογία ότι έιχα κάνει υπόσχεση να μην κάνω την τελετουργία και οτι θα τιμωρούμουν. Ήξερα οτι δεν υπήρχε τέτοια υπόσχεση αλλά, λογω άγχους, άρχισα να προσποιούμαι ότι μπορεί και να είχα κάνει υπόσχεση.
Δεν ξέρω αν όλα αυτά που σκεφτόμουν, ήταν σκέψεις στον εαυτό μου ή τα έλεγα στον συγκεκριμένο Θεό. Ανησυχώ, μήπως, ο συγκεκριμένος Θεός τα δέχτηκε σαν υπόσχεση, μόνο και μόνο, επειδή προσποιήθηκα οτι έκανα υπόσχεση. Δεν το έκανα επίτηδες. Όλα αυτά σχηματιζόταν στο μυαλό μου, πολύ γρήγορα.
Σήμερα, μπορεί, καταλάθος, να έκανα αυτή την νέα τελετουργία, επειδή ξεχάστηκα και αγχώνομαι, μήπως, όλες αυτές οι σκέψεις περι ψεύτικης υπόσχεσης, δημιούργησαν όντως την υπόσχεση. Αγχώνομαι, μήπως, μέσα σε όλες αυτές τις σκέψεις, ξεχάστηκα και την είπα σαν προσευχή σε αυτόν τον συγκεκριμένο Θεό.