Έντονη μοναξιά, αίσθημα κενότητας, απόγνωση
Γεια σας,
Δεν ξέρω σε ποιο ακριβώς θέμα ανήκει το thread μου ωστόσο αποφάσισα να γράψω εδώ. Ξέρω ότι ίσως ακούγεται εντελώς ηλίθιο , αλλά νιώθει κανένας από εσάς ακραία αισθήματα εγκατάλειψης και μοναξιάς όταν κάτι δεν πάει καλά στις διαπροσωπικές του σχέσεις σε βαθμό που να κάνει αυτοκτονικές σκέψεις ή να αυτό τραυματίζεται; Το γελοίο είναι ότι το παθαίνω για φαινομενικά ασήμαντα γεγονότα. Για παράδειγμα μπορεί να μαλώσω με συγγενείς μου επειδή δεν έκανα κάποια δουλειά πχ και να μου μιλήσουν ελάχιστα απότομα και να νιώσω πολύ κακός άνθρωπος εκείνη την ώρα και να φύγω στο δωμάτιο μου να αρχίσω να κλαίω , να έχω πεσμένη ψυχολογία όλη την υπόλοιπη μέρα και να μην μπορώ να συγκεντρωθω για να κάνω πράγματα. Τα πιο έντονα συναισθήματα έχω για την κολλητή μου και για άτομα που βλέπω ερωτικά. Για παράδειγμα μπορεί να κανονίσουμε να κάνουμε κάτι με την κολλητή μου και να το ακυρώσει ή μετά από καιρό να τύχει να το πραγματοποιήσει με άλλο άτομο και εγώ νιώθω πραγματικά πόνο. Νιώθω ότι δεν είμαι σημαντικό πρόσωπο στη ζωή της ,έως και ότι με μισεί και ότι πρέπει να κάνω τα πάντα για να μην με παρατήσει. Συνήθως δεν το εξωτερικευω αλλά μετά από κάθε τέτοιο επεισόδιο θα είμαι χάλια για πολλές μέρες και καμιά φορά αυτοτραυματιζομαι. Το ξέρω ότι είναι χαζό αλλά δεν μπορώ να το διαχειριστώ. Γενικά νιώθω ότι οι ανθρώπινες σχέσεις με "πονάνε" και δεν μπορώ να το διαχειριστώ. Έχω ελάχιστες σχέσεις με τους γονείς μου και ίσως αυτή η φίλη μου να είναι το μοναδικό άτομο που νιώθω ότι με στηρίζει και μου καλύπτει κάποιες συναισθηματικές ανάγκες. Είμαι 21 και δεν έχω άλλες σημαντικες σχέσεις ούτε φιλικές , ούτε ερωτικές. Επίσης νιώθω γενικά σαν να μην με ικανοποιεί τίποτα όταν είμαι μόνη μου και δεν έχω με ποιον να μιλάω και τελευταία νιώθω σαν να χάνω τελείως την ταυτότητα μου. Όχι από φιλοσοφικής άποψης, ειλικρινά νιώθω ότι δεν ξέρω με ποιους θέλω να συναναστρέφομαι ,με τι μου αρέσει να ασχολούμαι, ποιος είναι ο σεξουαλικός μου προσανατολισμος και άλλα