Originally Posted by
kostas2601
καλησπερα σας,
με λενε κωνσταντινο και ειμαι 21 ετων,περσι περιπου τελη αυγουστου βιωσα για πρωτη φορα κριση πανικου. Ελειπα διακοπες και μια μερα που ητα ν να παμε βολτα νομιζα οτι ειχα χασει τα κλειδια του δωματιου στο ξενοδοχειου, εχοντα φυγει απο το δωματιο και μεχρι και βρεθουν ημουν υπο πολυ στρες για το αν τα βρηκε καποιος κατω και μπηκε μεσα να μας παρει τα πραγματα, μεχρις οτου βρεθηκαν. Υστερα απο ολο αυτο το σκηνικο επαθα κριση πανικου μεσα στο αμαξι εχοντας φυγει απο το ξενοδοχειο για να παμε βολτα. Την 2η κριση πανικου της επαθα καποιες μερες αργοτερα μεσα στον ηλεκτρικο πηγαινοντας να δωσω μαθημα στο πανεπιστημιο. Απο κει και επειτα οποτε εμπαινα σε αμαξι ή ηλεκτρικο, παθαινα κριση πανικου (ισως διοτι συνεδεσα αυτα τα 2 μερη με το γεγονος οτι το επαθα μια φορα, αρα θα το ξαναπαθω). Ηταν για μενα μια πολυ αγχωτικη και μεταβατικη περιοδος της ζωης μου διοτι οντας 2ετης φοιτητης ειχα καταφερει λογω αριστων επιδοσεων στο πανεπιστημιο να βρω μια δουλεια στον τομεα μου(πληροφορικη) και να πρεπει να ισορροπησω τις απαιτησεις απο τον κοινωνικο, εργασιακο και εκπαιδευτικο περιγυρο. Υστερα απο ενα σημειο, οχι μονο παθαινα κρισεις πανικου, αλλα με το που ετοιμαζομουν να φυγω απο το σπιτι να ξεκινησω την φορτωμενη μου μερα ενιωθα ενα κομπο στον στομαχι και ενα αγχος να με κατακλυει,συνοδευομενο απο ενα lightheadedness, δηλαδη ζαλη, το οποιο ηταν και ειναι, αλλα οχι τοσο εντονα, ενα επιμονο συμπτωμα του ο,τι εχω, που πιστευα οτι ηταν αγοραφοβια (1). Αυτα τα συμπτωματα οταν ημουν σπιτι δεν υπηρχαν, ημουν σχεδον μια χαρα. Γυρω στον Φλεβαρη φετος, εχοντας περασει απο πολλων ειδικοτητων γιατρους για να σιγουρευτω οτι αυτο το θεμα ηταν ψυχολογικο και οχι κατι αλλο, το πηρα αποφαση να ξεκινησω συνεδριες με εναν ψυχολογο. Επειτα απο 10 περιπου συνεδριες επρεπε να σταματησω λογω καραντινας, πραγμα που δεν με ενοχλησε τοσο γιατι παρολο που στην αρχη ενιωθα ωραια να μιλαω με καποιον για τα προβληματα μου(ειμαι κλειστος σαν χαρακτηρας) μετα απο ενα σημειο δεν ενιωθα η συζητηση μαζι του να με οδηγει καπου, ισως θα επρεπε να ειχα αλλαξει ψυχολογο σε αυτο το σημειο.
Ερχομενος στο σημερα, αρκετα απο αυτα τα συμπτωματα της αγοραφοβιας εχουν υποχωρησει αλλα μερικα οπως το lightheadedness και λιγα ακομη δεν λενε να φυγουν. Οταν ειμαι μεσα σε ενα αμαξι ακομα με πιανει ενα αγχος, ειδικοτερα οταν μπαινω σε ηλετρικο ή και λεωφορειο το παθαινω αυτο(2).
Οι ερωτησεις που θετω ειναι οι εξης:
(1) Ειναι δυνατον οι κρισεις πανικου να μετατραπουν σε κατι μεγαλυτερο οπως η αγοραφοβια;
(2) Τα συμπτωματα που παθαινω ενος ειμαι σε καποιο μεσο μετακινησης, τα οποια παλαιοτερα ηταν πολυ πιο εντονα ειναι: δυσκολια στην αναπνοη, σφιχτο στομαχι, ζαλη, ταση για λιποθυμια, σπανια μουδιασμα σε χερια και προσωπο, σφιξιμο και μουδιασμα γεννητικων οργανων(νεο συμπτωμα).
(3) Εχω περασει απο πολλων ειδικοτητων γιατρους για να αποκλεισω οποιοδηποτε παθολογικο προβλημα θα μπορουσε να σχετιζεται με ολα αυτα, ειναι δυνατον το κοκτειλ ολων αυτων των συμπτωματων να ειναι καθαρα ψυχολογικο;
Συγγνωμη για την εκτενη αυτη αναληση απλα επρεπε να αναφερω τις περιστασεις που συνδεονται με αυτα τα γεγονοτα.
Ευχαριστω εκ των προτερων με οποιον ασχοληθει με αυτο το προβλημα μου.