Αντικαταθλικπτικά και τριχόπτωση
Είναι πάρα πολλά αυτά που θα θελα να πω εδώ μέσα αλλά φοβάμαι γιατί δεν είμαι σίγουρη ότι όλα αυτά που έχω είναι μόνο ψυχοσωματικά αλλά κάτι δεν πάει όντως καλά με την υγεία μου σε παθολογικό επίπεδο.Θα επικεντρωθώ στο πιο light από αυτά που με απασχολούν και έχει να κάνει με την έντονη τριχόπτωση που είχα εδώ και δύο μήνες. Έπαιρνα ζολόφτ τα οποία γενικώς με βοηθούν. Ξεκίνησα πριν από 5 μήνες περίπου και είναι η δεύτερη φορά που παίρνω αγωγή με 2 χρόνια διαφορά από την τελευταία φορά που ξεκίνησα και λίγους μήνες αφού τα έκοψα. Την πρώτη φορά και ενώ τα έπαιρνα για παραπάνω από ένα χρόνο δεν είχα κανένα σύμπτωμα τριχόπτωσης. Αυτή η δεύτερη φορά όμως είναι πολύ πιο ζόρικη και αν και αρχικά έπαιρνα ακριβώς την ίδια δόση οπως παλιά, τα μαλλιά μου άρχισαν να τα παίζουν. Έβγαζα τούφες φοβόμουν να λουστώ γιατί έπεφταν πάρα πολλά.Άλλαξα φάρμακο ειμαι στο εντάκτ πλέον και έχει αρχίσει να μειώνεται αισθητα η τριχόπτωση. Αναρωτιέμαι όμως αν θα ξαναβγούν αυτά που ήδη έχω χάσει γιατί σε κάποια σημεία νομίζω ότι φαίνεται αραίωση στο κεφάλι μου. Να σημειώσω ότι οι εξετάσεις που έχω κάνει δεν εμφάνισαν κάτι σε έλλεψη για να δικαιολογείται. Έχω τη σεροτονίνη μου στα πατώματα αλλά δεν ξέρω αν συνδέεται. Ο γιατρός μου είπε ότι είναι σπάνια αντιδραση αλλά το έψαξα στο ιντερνετ και είδα ότι είναι σύνηθες να χάνονται μαλλιά με τα αντικαταθλιπτικά.