Ποιες είναι οι δικές σας λυσεις;
Γεια σας.Ειμαι 21 ετών και εδώ και εναμιση χρόνο υποφέρω από αγχώδη διαταραχή και αγοραφοβία.Εχω φτάσει σε βαθμό που δεν είμαι καθόλου λειτουργική και αποφευγω να βγαίνω από το σπίτι...είμαι μονιμως με ζαλαδες,θολούρα στο κεφάλι,αίσθηση λιποθυμίας και αλλά ψυχοσωματικά.Εξετασεις είχα κάνει ένα σωρό περισυ το καλοκαίρι και όλες βγήκαν καθαρές,αρα το πρόβλημα είναι ξεκάθαρα ψυχολογικο μάλλον...Στο θέμα μας λοιπόν:
Η ψυχολόγος μου,στην οποία ξεκινησα να πηγαίνω πρόσφατα,μου είπε ότι θα χρειαστώ αγωγή.Έχω όμως δυο ερώτησεις.Πρωτον,εσας η αγωγή σας βοήθησε;Προφανώς βέβαια θα κάνω ότι μου πει η ειδικός,αλλά θα ήθελα να μάθω και τις δικές σας εμπειρίες....Δευτερον,τι λύσεις έχετε βρει στο πρόβλημα σας εκτός της αγωγής;Υπάρχουν πράγματα που κάνετε και που σας βοηθανε να χαλαρώσετε πολύ,και αν ναι,ποια είναι αυτά;Πχ,όταν βγαίνετε έξω και είστε έτοιμοι να πεθάνετε από το άγχος,πώς αντιμετωπίζετε αυτή την κατάσταση;Όταν παθαίνετε κρισεις πανικού,πώς τις ξεπερνάτε;Κάνετε γυμναστική;Πίνετε κανα κρασάκι;
Όλα αυτά τα ρωτάω γιατί θα ήθελα να ακούσω και δυο γνώμες παραπάνω,γιατί θεωρώ πως πλην της αγωγής πρέπει να βρούμε και άλλες λύσεις στο θέμα μας που θα λειτουργούν συνδυαστικά με τα φάρμακα και που θα μας γίνουν τρόπος ζωής.Φυσικα στον καθένα δουλεύουν διαφορετικά πράγματα,αλλά η ανταλλαγή ιδεών ποτε δεν είναι κακή γιατί μπορούμε να ανακαλύψουμε πράγματα που θα μας βοηθήσουν και που ίσως να μην τα είχαμε σκεφτεί ως τώρα.