Καλησπέρα σας να πω και εγώ το πρόβλημα μου σε κάποιον που δεν μας ξέρει να πάρω μια γνώμη!
Έιμαι 28 και έχω 8 χρόνια σχέση και τα 6,5 χρόνια μένουμε μαζί. Τον τελευταίο 1,5 χρόνο σχεδόν ο φίλος μου κάνει το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου, 2 δουλειές πράγμα που όπως λέει ο ίδιος τον βοηθάει να μην σκέφτεται. Επίσης το ίδιο διάστημα ίσως και μεγαλύτερο έχει αρχίσει να λέει σε συζητήσεις πως δεν έχει κανένα στόχο κανένα όνειρο. Το τελευταίο δε διάστημα πίνει καθημερινά τουλάχιστον 3,4 μπύρες, ή τσίπουρο αναλόγως, αλλά καθημερινά. Έπισης δεν μπορεί να κοιμηθεί εύκολα το βράδυ και γενικά έχει γίνει περισσότερο αντιδραστικός. Με αποκορύφωμα πριν 3 εβδομάδες είχε πάει σε ένα φίλο του αδερφού του και γύρισε πολύ ''high'' και όταν τον ρώτησα μου είπε πως είχε κάνει χρήση κοκκαινης. Πιστεύω, και του το έχβ πει με όλους τους δυνατούς τρόπους πως έχει κατάθλιψη και όσο βυθίζεται σε αυτό έχει αποκτήσει και θέματα εξάρτησης. Το πρόβλημα είναι φυσικά πως δεν το καταλαβαίνει δεν το βλέπει, βασικά δεν το δέχεται για τον εαυτό του ότι θέλει βοήθεια ενώ έχει διαβάσει και βιβλία ψυχολογίας και αυτοβελτίωσης και γενικά είναι ανοιχτός του τύπου, ναι όλοι χρειαζόμαστε ψυχολογική υποστήριξη...δεν μπορώ να βρω τρόπο να τον βοηθήσω, να τον ταρακουνήσω για να δει ειδικό. Λέει θα πάω όταν θέλω εγώ...και να πάτε όλοι εσείς πρώτα. Είναι φυσικά οριακά τα πράγματα για μας σαν ζευγάρι γιατί έχει ξεπεράσει τα όρια μου όλο αυτό αλλά σκέφτομαι πως είναι άρρωστος και δεν θέλω να τον παρατήσω σε μια τόσο δύσκολη φάση ακόμα και αν εκείνος δεν το καταλαβαίνει αυτό. Δεν ξέρω πραγματικά τα έχω πει όλα στον πατέρα του και στον αδερφό του μετά απο εκείνο το βράδυ γιατί δεν μπορώ να το σηκώνω άλλο όλο αυτό μόνη μου και όταν τον έπιασαν στην κουβέντα τους είπε πως ζει μόνο, γιατί αν πεθάνει θα πεθάνουν και άλλοι 4 μαζί και δεν μπορεί να σηκώσει αυτό το βάρος. Είμαι σε απόγνωση έχω στείλει κάποια μνμ για να ρωτήσω τιμές για να ξεκινήσω εγώ ψυχοθεραπεία αλλά είμαι άνεργη και είναι πολύ δύσκολα τα οικονομικά. Αχ δε ξέρω δεν μπορώ να το διαχειριστώ σίγουρα. Πώς να τον κάνω να δεχτεί βοήθεια να πάει κάπου?