Κρίσεις πανικού - Γνωσιακή συμπεριφοριστική παρέμβαση;
Καλημέρα σε όλα τα μέλη.
Την τελευταία βδομάδα έπαθα τέσσερις κρίσεις πανικού και έχω κατατρομοκρατηθεί... Η αφορμή ήταν εξ αρχής χαζή αλλά και όταν πια λύθηκε το "πρόβλημα", συνέχισα να έχω τάσεις πανικού, απαισιοδοξίας και γενικότερης μαυρίλας, πράγμα που με προβλημάτισε αρκετά.
Δε φοβάμαι τόσο για τη σωματική μου υγεία (έχω καταλάβει ότι τα περισσότερα συμπτώματά μου είναι ψυχοσωματικά, άλλωστε πάντα υπέφερα από άγχος) όσο για την ψυχική μου υγεία. Ψάχνοντας στο ίντερνετ για να δω πού μπορώ να απευθυνθώ, διάβασα αυτό http://www.e-psychology.gr/content/view/157/64/
Δυστυχώς (ή ευτυχώς) το άρθρο αυτό με "φωτογραφίζει" και αποφάσισα ότι θέλω να βρω κάποιον ειδικό που να εφαρμόζει το γνωσιακό συμπεριφοριστικό μοντέλο θεραπείας. Δεν ξέρω πώς μου κολλησε, πάντως από τη στιγμή που αποφάσισα ότι αυτή θα μπορούσε να είναι η λύση στο πρόβλημά μου, βρήκα τη χαμένη μου αισιοδοξία...
Έχω γύρω μου ανθρώπους που με νοιάζονται και με στηρίζουν, αλλά νιώθω ότι το σωστό θα ήταν να απευθυνθώ σε ειδικό. Γνωρίζει κανείς κάποιον που να ειδικεύεται στο παραπάνω μοντέλο θεραπείας; Θα με βόλευε οπουδήποτε στο κέντρο, στα Πατήσια ή στην Κυψέλη.
Σας ευχαριστώ πάρα πολύ όλους για οποιαδήποτε βοήθεια
και θα χαρώ πολύ να ακούσω παρόμοιες εμπειρίες...